Din 16 ianuarie 2020, la Fundaţia Calea Victoriei, descoperi cum te influenţează basmele auzite în copilărie şi cum te pot ajuta acum, ca adult, să ai o viaţă mai armonioasa şi mai împlinită.

Cursul Povestile ca metafore ale dezvoltarii de sine îţi propune o abordare a poveştilor ca tehnică de terapie, întâlnită sub denumirea de „metoda fabulaţiei”.

Poveştile reuşesc să tămăduiască acolo unde raţiunea reuşeşte să vatăme. Tehnica fabulaţiei, despre care vom discuta la curs, poate fi utilizată ca metodă de stimulare a autovindecării, de aprofundare a conştiinţei de sine şi de dezvoltare a creativităţii. Este vorba de o metodă utilizabilă de oricine, pe cont propriu, fără vreo contraindicaţie, destinată menţinerii părţii creative a minţii noastre, una care tinde să se atrofieze dacă e neglijată în favoarea exerciţiului tiranic şi exclusivist al raţiunii.

Pe lângă sensul lor vindecător, regenerator, relaxant, transformator etc., poveştile mai au şi darul de a atinge cu magia lor sufletele celor prezenţi, purtându-le către un tărâm fascinant la capătul căruia avem mai presus de toate surpriza de a ne trezi faţă în faţă cu noi înşine, cei de dincolo de măşti, de frici, de convenienţe sau cenzuri.

Ghid pe urmele poveştilor vindecătoare ne va fi Monica Găitănaru, psihoterapeut şi analist jungian.

Cursul va parcurge următoarele etape:

  1. Introducere. Regalitatea diurnă a conştiinței şi simbolurile giuvaierului din măr.
  2. Arhetipul umbrei şi maimuța din sala tronului. Roluri şi farse ale tricksterului.
  3. Stihiile trecutului şi enigmele salvatoare. Călătoria inițiatică spre inconştient.
  4. Alchimia cunoaşterii de sine, procesul de individuație şi darurile zeului. Simbolistica mandalei.
  5. Chipurile eu-lui şi povestea vindecătoare. Simboluri şi metafore din poveşti ca suport pentru viața cotidiană.

Cursul are 5 întâlniri, cu frecvență săptămânală, în seri de joi, de la 19.00. Întâlnirile au loc la sediul fundației – str. C. A. Rosetti 47, et. 1, București.

Te poţi înscrie la curs pe adresa contact@victoriei.ro, taxa de participare este 350 de lei.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.