12.3 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Un crâmpei de București dispărut: crâșmele din vechile mahalale

Un crâmpei de București dispărut: crâșmele din vechile mahalale. Cadrul din 1964 ne prezintă faimosul Bufet Odobești, de pe linia Căii Moșilor, colț cu str. Oltarului (legătura cu str. Silvestru).

Crâșma, localizată într-o casă modestă de pe la 1900 sau de la final de secol XIX, a fost un reper pentru multe generații, dar a inspirat și producători de film să toarne scene acolo. Nu putem să nu observăm ce impecabil se menținea piatra cubică!

În numele unei sistematizări galopante, regimul comunist a demolat, lărgit și populat cu blocuri tronsonul Căii Moșilor dintre Obor și b-dul Carol I, segment pe care se găsea Bufetul Odobești. Cârciuma de mahala rămâne în amintirea celor care au locuit în zone și cadre ca acesta îi păstrează memoria vizuală.

sursa foto: Cineclic

Radu Tutu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie