Viața e o cursă ați spune unii dintre voi. Alergarea e o pasiune ar spune alții. Să conduci pe E 85, București – Moldova, e un pericol, afirmăm noi toți cei care îl parcurgem.
Cosmin Răileanu, antreprenor și fondator Vindem- Ieftin.ro, trece pragul conștientizării și alege să alerge 150 km, distanța între Bacău și Râmnicu Sărat, orașul său, ca un semnal de alarmă pentru autorități care pot monta separatoare de sens și un îndemn spre șofatul preventiv către noi toți care ne aflăm la volan.
Pentru că ne-au apărut mai multe întrebări, l-am invitat pe Cosmin Răileanu să răspundă pentru voi.
Urmăriți-le în continuare.
***
Corina Ștefan – București City News : Cine e Cosmin Răileanu: Omul, Antreprenorul, Sportivul?
Cosmin Răileanu – Antreprenor, Vindem- Ieftin: Sunt un tip perseverent, ce nu renunță niciodată, iau orice provocare ca atare și o duc la bun sfârșit. Am învățat că atunci când o ușă ți se închide în nas, trebuie să muncesc până voi cumpăra clădirea.
Sunt foarte încăpățânat și nu accept să mi se spună că nu se poate. Gândirea pozitivă m-a dus
de fiecare dată pe drumul spre succes în antreprenoriat. Alergarea a venit ca o completare și ca un ajutor în drumul meu și asta pentru că cele mai bune idei și rezolvări ale provocărilor pe care le întâmpin în business îmi apar atunci când alerg. Așadar, trebuie să existe un echilibru în toate.
CS: De ce alergare? Când și cum ai început această călătorie a alergării?
CR: Am vrut să alerg ca să slăbesc, apoi am văzut că îmi oferă și o stare de bine, de bună dispoziție. După ce am început să alerg mai mult 10, 20, chiar 30 km, am văzut că sunt mult mai sigur pe mine, că pot realiza orice, că am idei foarte bune de business și așa am continuat să-mi pun în calendar curse montane.
CS: Tu faci performanță mai ales în Business: business-ul aleargă odată cu tine?
CR: Pot spune că da, alerg și la propriu și la figurat…
CS: Ce înseamnă pentru tine o provocare și cum te motivează?
CR: Cu cât este mai mare provocarea și pare mai imposibilă, cu atât mă motivează mai mult.
nu uita că oricât de sigur ar fi drumul, ajungi acasă, nu la cimitir dacă tu și ceilalți participanți din trafic stați la volan în modul SAFE! – Cosmin Răileanu
CS: Ajungem la ultima provocare: E85 – drumul morții: cum a apărut ideea, în ce constă provocarea?
CR: Ideea mi-a venit când au început să se amplaseze separatoare de sens pe anumite porțiuni de drum. M-am simțit mai în siguranță și mi-am dat seama că ar fi o variantă foarte bună pentru reducerea numărului de victime pe șosele. Dacă separatoarele ar fi montate și în același timp prin educație rutieră ar crește și prevenția, atunci cu siguranță mulți oameni s-ar întoarce teferi la casele lor.
CS: 150 km este o distanță considerabilă. De unde vine curajul tău?
CR: Chiar din provocare. Este o ambiție să reușesc să ating acest obiectiv și îmi doresc să nu intervină nimic pentru a putea duce la bun sfârșit cursa.
CS: Ce vrei și/ sau speri să schimbi prin această acțiune?
CR: Vreau să trag un semnal de alarmă atât pentru noi toți, cât și pentru autorități. Separatoarele de sens sunt o varianta foarte bună de a minimiza numărul accidentelor și al victimelor. Se pare că prevenția nu este suficientă. Prin urmare, încercăm să sugerăm autorităților să monteze separatoare de sens pe cât mai multe porțiuni de drum periculoase.
CS: Cum putem contribui noi, ceilalți?
CR: Pe 5 noiembrie, la 00:00, voi porni în alergare din Bacău, pe E85, către familia mea din Râmnicu Sărat. Vor fi 150 km de alergare pentru viață pe drumul morții. Desigur, se poate alătură oricine din orice colț al lumii și poate alerga oricât dorește.
Cum poți face asta? Te înregistrezi pe site – https://e85.drumurilemortii.ro/, apoi alergi pe E85 sau oriunde îți este ție mai ușor și deschizi aplicația Steps for life. În aplicație, fiecare kilometru alergat se transformă în bani, iar noi transformăm banii în cursuri de șofat preventiv.
În plus, kilometri aceștia alergați de noi toți vor fi un semnal de alarmă pentru autorități, care pot pune elemente de siguranță în plus. Dar, nu uita că oricât de sigur ar fi drumul, ajungi acasă, nu la cimitir dacă tu, și ceilalți participanți din trafic stați la volan în modul SAFE!
Ce maratoane mai vrei să parcurgi: în alergare și în business?
Vreau să alerg în continuare curse lungi, dar parcă mi-aș dori că acestea să fie cu dedicație pentru diverse cauze sociale. În business, avem în față un ultramaraton de 100 de milioane de euro în următorii 4 ani.
Depozit Virtual este un concept unic lansat de Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro menit să revoluționeze comerțul cu materiale de construcții. Este o afacere la cheie destinată freelancerilor pasionați de inovare, fără să investească niciun leu. Cu alte cuvinte, depozitul fizic care vinde acum materiale de construcții va fi înlocuit de cel virtual.
Fii bun, nu te costă nimic și îți aduce fericire – Cosmin Răileanu
Am pornit în căutarea celor mai buni, smart și agili vânzători de materiale de construcții care își doresc să lucreze de oriunde și să evolueze într-un concept unic în România. În câteva săptămâni am primit sute de aplicații pentru rolul de Francizat Depozit Virtual.
Planul inițial era să deschidem 10 Depozite Virtuale până la finalul anului 2022. În acest moment avem deja 21 de Depozite Virtuale deschise în România. Volumul impresionant de comenzi primite de la clienții noștri, dar și numărul foarte mare de aplicanți pentru Depozit Virtual ne-au determinat să regândim strategia. Planul actual este să inaugurăm 30 de Depozite Virtuale până la finalul anului 2022, respectiv 200 de unități în următorii 5 ani.
Cei care doresc să facă parte dintr-un concept unic în România, să fie antreprenori fără să investească niciun leu și să genereze venituri direct proporționale cu efortul și implicarea lor, pot aplica aici:
CS: Lasă-ne un gând de final.
Cosmin Răileanu: Fii bun, nu te costă nimic și îți aduce fericire.
Mulțumim Cosmin Răileanu pentru gândul de final, că ne-ai dat din timpul tău și o doză din dorința și curajul tău de a face pentru alții. Iar dacă voi nu alergați, puteți da mai departe acest articol sub hashtag-ul #oamenipentruoameni.
Pentru că, în final, nu te costă să fii bun.
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.