39.4 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024

Inspir. Expir

Inspir. Expir
De Ruxandra Simion


Sala: Teatrul Apropo
Durata: 1h10

Spectacolul tratează o temă sensibilă, dureroasă, dar despre care este absolut necesar să vorbim: violența existenței într-o societate egoistă, din cauza căreia noile generații sunt supuse unui stres continuu, amplificat de nesiguranță crescândă pe din ce în ce mai multe planuri: financiar, afectiv,  al schimbărilor climatice.

Violența presiunii și a incertitudinii la care sunt supuse generația milenialilor și generația Z este factorul principal care duce la probleme de sănătate mintală. De aceea, dorim să vorbim despre o generație abuzată în modul cel mai subtil, prin impunerea de norme aproape imposibil de atins și prin inducerea ideii că nu ești niciodată suficient de bun, nu ai realizat încă destul, prin comparații constante cu ceilalți care au reușit mai bine și au mai mult succes. 

Acest tip de abuz societal s-a normalizat atât de mult încât faptul de a ne afla într-o cursă permanentă (vecină cu epuizarea) nu mai ridică niciun fel de întrebări. O acceptăm și ne lăsăm purtați de inerție până când alarmele încep să pornească: anxietate, depresie, burn-out, atacuri de panică.

Cu:  Silva Helena Schmidt, Iulia Verdeș

Regia: Lorena Zăbrăuțanu

Scenografia și video: Vlad Basarab

Producător: Teatrul Apropo

*****

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie