Cele mai îndrăgite personaje din povești s-au întâlnit la „Gala de Operă și Operetă”, programată vineri 10 și sâmbătă 11 iulie la Opera Comică pentru Copii (OCC). Dornici să revină în fața publicului, artiștii teatrului au prezentat cele mai frumoase fragmente din spectacolele de operă și operetă ale OCC, într-o atmosferă de basm creată la scena din curtea instituției. Maestrul regizor Cristian Mihăilescu, alături de echipa de creație (scenografii Emil Pantelimon și Vladimir Turturica, coregrafii Cătălin Caracaș, Jaqueline Bratu și Ionuț Picincu), cu toții au conceput un program variat menit să-i aducă pe scenă pe eroii preferați ai copiilor.

Pe lângă celebrități ca Motanul încălțat (Mădălina Constantinescu), care a venit… în zbor pe deasupra publicului, frumoasa Cenușăreasă alături de Prințul ei (Adriana Gheorghișor, Bogdan Lupea) și curajoșii Hänsel și Gretel (Andreea Iftimescu și Virginia Stamate), cei mici au avut ocazia să-i aplaude și pe alți eroi ai muzicii de operă și operetă. Astfel i-au cunoscut sau recunoscut pe Vrăjitorul Colas (Radu Ion) din opera „Bastien și Bastienne” de W.A. Mozart, simpaticele personaje din „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti (Norina – Oana Șerban, Ernesto – Andrei Mihalcea, Don Pasquale – Vicențiu Țăranu, Malatesta – Fang Shuang), pe Figaro (Bogdan Podlovski) din „Bărbierul din Sevilla” și multe alte personaje din operele „Cenușăreasa” și „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, din „Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart, din „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu, „Hänsel și Gretel” de Engelbert Humperdinck sau din operetele „Hapciu în Re major” („Mam’zelle Nitouche” de Florimond Ronger Hervé) și „O noapte la Veneția” de Johann Strauss-fiul (Annina – Daniela Cârstea, Caramello – Andrei Petre).

Gala de Operă și Operetă a Operei Comice pentru Copii se bucură și de prezența pe scenă a micilor balerini de la Școala de Balet „Jaqueline”, îndrumați de Jaqueline Bratu, copii care apar ca iepurași la aria Motanului încălțat și ca papaghenuți – viitorii copii ai lui Papageno și ai Papagenei din opera „Flautul fermecat”. 

Gazdele serii, la Gala de Operă și Operetă, sunt chiar Directorul (Valentin Racoveanu) și Bufonul Buffo (Daniel Pascariu) din spectacolul „Directorul de teatru” de Wolfgang Amadeus Mozart, care, prin glumele și intervențiile lor amuzante, împreună cu orchestra de cameră a Operei Comice pentru Copii (dirijor: Gheorghe Iliuță) întrețin atmosfera de sărbătoare a spectacolului. Ambianța creată de organizatorii acestui eveniment i-a făcut pe toți să uite de realitățile neplăcute care ne înconjoară din cauza pandemiei Covid-19. De exemplu, spațiile de distanțare între spectatori au fost ocupate cu ghivece cu flori și ursuleți mari de pluș. În plus, datorită efectelor de lumini și a altor efecte speciale se creează un adevărat tărâm de poveste care se extinde în afara scenei în aer liber, cuprinzându-i pe spectatori în magia spectacolului. 

Încă de la începutul Stagiunii de Vară a Operei Comice pentru Copii, singurul teatru de gen a  oferit prin spectacolele sale, organizate în curtea teatrului, cu respectarea tuturor normelor de sănătate și securitate, un panaceu la problemele actuale. Această stagiune reprezintă acum singura posibilitate, în București, de a vedea spectacole muzicale pentru copii și cea mai bună alegere pentru familii de a se distra într-un mod educativ la final de săptămână. 

Articol realizat de Iulia Toea Mureșan

Foto Facebook Opera Comică pentru Copii

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.