14.3 C
București
vineri, martie 29, 2024

Worshop Integrarea si vindecarea traumei organizat de Aida Ivan, Psihoterapeut

„Scopul terapiei pentru PTSD ( NA – post traumatic stress disorder – stres post traumatic ) este de a-i ajută pe oameni să trăiască în prezent fără să mai simtă sau să mai acționeze în conformitate cu cererile irelevante ale trecutului”- Bessel A. Van Der Kolk

Ce este trauma?

Ce este trauma? Pentru mulți trauma înseamnă un eveniment ce a produs multă suferință și de a cărui “imagine” este greu să scapi. Dar trauma înseamnă și ceva ce este prea mult de prea mult timp, prea devreme sau insuficient, ceva ce psihicul nu reușește să integreze și să vindece, ceva ce se simte că fiind nedrept, nelalocul lui.

Trauma nu este doar a ta …

Trauma este o rana deschisă, o cicatrice nevindecată, o durere surdă ce parcă nu te lasă în pace orice ai face. Trauma te chinuie pe nevăzute, te blochează, te trage înapoi, îți interzice accesul la relații sănătoase, la liniște, la fericire. Iar trauma nu este doar la nivel mental, conștient și inconștient, ci este mai ales la nivel corporal. Numeroase terapii adresează nivelul mental al traumei și este foarte bine. Însă este foarte important să nu uităm de nivelul corporal al suferinței. Corpul știe tot. Corpul ține minte tot.

Trauma, suferință, sunt înmagazinate în fiecare celulă, în fiecare nerv, în fiecare mușchi, în inima și în creier în egală măsură. Trauma nu este doar a ta. Este a mamei tale sau a fiicei tale, este a strămoșilor tăi sau a urmașilor tăi. Integrând trauma vindeci atât trecutul cât și prezentul și viitorul.

Integrarea vindecarea traumelor

Efecte pe termen lung ale traumei

Experiență traumei este complexă și diferă din multe puncte de vedere de la o persoană la altă, iar efectele pe termen lung sunt dezastruoase pentru starea de bine și de sănătate. De la coșmaruri sau insomnie, la reacții “ciudate” în anumite contexte și până la apariția unor boli grave, o paleta foarte largă de efecte secundare apar în urmă unei experiențe traumatice.

Am creat acest workshop cu scopul de a învață împreună cum să privim trauma, cum să o integrăm în psihicul nostru și cum să vindecăm rana încă deschisă.

Pentru cine este acest workshop?

Este pentru TINE, cel ce suferă. Este pentru TINE, cel ce vrea să se bucure de viață, cel ce își dorește să aibă relații sănătoase atât cu el însuși cât și cu alții. Este pentru TINE, cel ce vrea să rupă cercul vicios al suferinței transmise de la o generație la altă.

Ce vom face?

Modulul 1 – Rescrierea poveștii

– exerciții pentru nervul vag ( teoria polivagala)

În primul modul vom află despre felul în care suferință ne-a modificat existența și vom învață cum putem să schimbăm percepția pe care mintea noastră o are asupra trecutului. Vom experimenta tehnici de rescriere a poveștii de viață, vom vorbi despre Teoria Polivagala a prof. Stephen Porges și vom face o serie de exerciții potrivite fiecăruia.

Modulul 2 – Respirație

– Mișcare autentică

– TRE ( trauma release exercises)

În modulul 2 vom începe lucrul pe corp învățând cum să îl observăm și să îl ascultăm prin tehnici de respirație, Trauma Release Exercises și mișcare autentică.

Modulul 3 – Body work- Tehnici de masaj terapeutic și Trauma Informed Yoga ( posturi pentru psoas)

În modulul 3 vom continuă să lucrăm corporal cu tehnici de masaj terapeutic și poziții destinate relaxării psoasului, eliberării și vindecării traumei.

Cât durează workshop-urile și unde se țin?

Vor fi 3 module a câte 6 h. Primul modul va avea loc Duminică, 20 Martie, modulul 2 – 27 Martie , modulul 3- 3 Aprilie.

Vom începe la ora 10.00 și vom stă până la ora 16.00. Pentru că fiecare modul presupune exerciții practice este posibil să fie nevoie să depășim ora 16.00.

Workshop-urile vor avea loc în București, la adresa clinicii noastre.

Maxim 10 participanți

Investiție?

Cost – 300 ron/ modul/

Te așteptăm cu drag într-un mediu cald unde îți poți exprimă sentimentele în siguranță! Inscrieri aici https://www.aidaivan.ro/integrarea-si-vindecarea-traumelor/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents() #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34