Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că prefectul Municipiului Bucureşti a atacat în instanţă actele administrative referitoare la clădirea din str. Ştirbei Vodă 132 şi, drept urmare, orice acţiune de demolare sau construire în acest caz este suspendată.

„Clădirea din strada Ştirbei Vodă 132 a fost salvată. În timpul mandatului meu nu se vor face demolări fără avize şi nu se vor construi blocuri în locul clădirilor istorice din Bucureşti. Acest lucru este valabil şi în cazul imobilului din strada Ştirbei Vodă 132. Anul trecut, în luna noiembrie, am suspendat autorizaţia de desfiinţare, autorizaţie care fusese semnată de către fosta administraţie pe ultima sută de metri a mandatului. Prefectul Municipiului Bucureşti a atacat astăzi, la Tribunalul Bucureşti, actele administrative referitoare la acest imobil, respectiv certificatul de urbanism privind desfiinţarea construcţiei existente şi construire imobil, autorizaţia de desfiinţare din 15.10.2020, precum şi autorizaţia de construire semnată de fostul primar Firea în data de 15.10.2020 pentru construirea unui bloc de 7 etaje”, a scris edilul general, pe Facebook.

Edilul general i-a mulţumit prefectului pentru toate eforturile depuse şi a adăugat că, având în vedere faptul că acesta a atacat în instanţă actele respective, „orice acţiune de demolare/construire se suspendă de drept”.

El a menţionat că îşi doreşte ca şi în situaţia imobilului din strada I.C. Visarion nr. 8 autorităţile „să ducă la capăt ancheta şi să facă lumină în acest caz”, pentru a putea „reveni la o stare de normalitate” privind protejarea patrimoniului cultural din Capitală.

„Este un alt potenţial abuz pe care în trecut l-am semnalat. Atitudinea faţă de patrimoniul naţional se schimbă în Bucureşti şi asta sper că au înţeles toţi amatorii de tunuri imobiliare cu clădiri vechi, pline de istorie”, a precizat Nicuşor Dan.

Potrivit presei centrale, pe 15 octombrie, în ultimele zile de mandat ale fostei administraţii, a fost dată o autorizaţie de demolare pentru o casă neoromânească din centrul Capitalei, de pe strada Ştirbei Vodă nr. 132. În aceeaşi zi, Primăria Capitalei a dat autorizaţie de construire pe respectivul teren pentru edificarea unui bloc cu subsol, parter şi 7 etaje.

AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.