13.9 C
București
duminică, mai 19, 2024

ȚARA MINUNILOR LA OCC

De 1 martie Opera Comică pentru Copii a oferit un mărţişor artistic, mai exact avanpremiera spectacolului de balet ,,Alice în Ţara Minunilor”. La Opera Comică pentru Copii totul este o minune! Fiecare spectacol este o experiența sufletescă, este chiar Ţara Minunilor, în care poţi să visezi precum Alice şi să călătoreşti în lumi fermecate alături de personaje miraculoase! Spectacolul Alice în Ţara Minunilor, în regia şi coregrafia Corinei Dumitrescu este un spectacol pentru oameni mici şi oameni mari. Până la începerea spectacolului, Ţara Minunilor se creează încă din foaier, unde publicul se plimbă printr-un
labirint încântător și încercă să găsească traseul către ieșire.
Ţara Minunilor este, de fapt, drumul iniţiatic a unui copil către maturitate, care
bineînţeles că niciodată nu va fi uşor, este un loc neobişnuit, cu personaje neobişnuite şi
caraghioase: Iepurele Alb, Omida, Bursucul, Ducesa, Pălărierul etc. venite dintr-o lume feerică în care nimic nu e imposibil!
Cum e construită povestea scrisă de Lewis Carroll în 1865 pe scenă? În paşi de dans clasic, neoclasic şi contemporan, pe o muzică ciudată care poate fi înţeleasă doar atunci când se suprapune cu mişcările de dans. Montarea Corinei Dumitrescu nu ţine cont cu adevărat de şirul poveştii, ci mai degrabă prezintă întâlnirile pe care le are Alice cu personajele ce îi colorează

visul. Când priveşti acest spectacol ai impresia că dai pagină cu pagină din cartea poveştii, iar fiecare literă este înlocuită de o piruetă, un grand battement sau vreo priză ameţitoare.

Din când în când, s-a apelat la un artificiu surprinzător, iar pe un şlaier transparent din pânză de argint se proiectează imagini 3D care să completeze povestea. Chiar aşa începe spectacolul, cu Alice care invită publicul în visul ei.
Cu un decor chiar de vis, care-i aparţine lui Vladimir Turturica, multe uşi uriaşe de culoare roşie care înconjoară scena şi arată cât de mică este Alice într-o lume atât de mare. Totul este la superlativ, chiar și elementele de decor, cum ar fi: evantaiul supradimensionat, ceasul uriaș care ticăie în neant sau tacâmurile imense, toate acestea construiesc universul ludic.
Una dintre scenele cele mai sugestive este cea de schimbare a decorului, când uşile se transformă în cărţi de joc… de
damă, de treflă, romb, inimă neagră şi roşie, iar spaţiul devine Palatul Reginei. Un spațiu cu adevărat desprins dintr-o carte de poveste. Partea a doua a spectacolului, mai exact cea de la Palatul Reginei este mult mai concetrată decât prima, ritmul este mai alert, iar momentele de dans mai alternante.
Toate personajele laolaltă cu costumele colorate create de Bogdana Pascal, iar scena se transformă într-un curcubeu, care se stinge cu proiecţia personajului principal – Alice, care râde în hohote când se trezeşte din vis.
Fiind un spectacol de balet, limbajul verbal a lipsit cu desărvâşire, dar totuşi se pronunţă o propoziţie care nu poate fi trecută cu vederea: ,,Toţi suntem nebuni!” Da, aşa este toţi suntem nebuni!
Articol realizat de Andrada Popa
Foto Facebook Opera Comică pentru Copii

1 MARTIE 2019

Adaptare poveste anonimă a lui Levis Carroll 

Conceptul, colajul muzical, regia și coregrafia: Corina Dumitrescu

Costume, adaptare text: Bogdana Pascal

Decor: Vladimir Turturica

Editare Audio: Antonel Oprescu

Asistent de coregrafie: Daniel Manea

Lighting design: Ștefan Vasilescu

Pregătire vocală: Valentino Tiron

Distribuție: 

Alice: Emily Hulme

Iepurele Alb: Adam Davies

 Șopârla: Andreea Mirea

 Șoarece: Ionuț Picincu

 Rac: Levente Szasz

 Vultur: Andrei Tarcău

Papagal: Cristian Danu

Dodo: Isabel Murillo

Bufnița: Clara del Valle

Omida: Antonia Nedelcu, Delia Luca,ChantalLabarge,Maria Serbanoiu, Saki Ota,Sophie Hull, Sabina Chirlă, Mihaela Anica

Iepurii Albi: Adam Davies, Alexandru Ducan, Thomas Harden, Marius Dura, Ștefan Tănase,  Victor Lozano,Tiberiu Pepenică, Andrei Nicolae

Peștele în livrea: Alyn Arhire

Broasca în livrea: Catalin Tircovnicu

Ducesa:Yu Chin Liao

Bucătăreasa: Consuella Crăciun

Bebelușul Porc: Dragos Andruța

Pălărierul: Giovanne Frota

Iepurele de Martie-Robert Ștefu

Bursucul: Mircea Ioniță

Grădinari: Clara del Valle, Isabel Murillo, Diana Năstase

Valetul de Cupă: Thomas Harden

Regina: Andreea Soare

Regele: Vicențiu Popescu

Soldați: Alexandru Ducan, Marius Dura, TiberiuPepenică, Victor Lozano

Carți de joc: Delia Luca, Antonia Nedelcu, Saki Ota, Sophie Hull, Alexandru Chis, Andrei Tarcau, Taiga Ueno, Alyn Arhire

Flamingo – Andrei Nicolae, Cristian Danu,  CatalinTircovnicu, Stefanita Tanase

 Arici: Ionuț Picincu

 Completul de judecată: Andreea Mirea, Cătălin Tircovnicu, Cristian Danu, Ionuț Picincu, Stefanita Tanase, Maria Serbanoiu,Isabel Murillo, EwelinaKeller, Clara del Valle, Pedro Lobato, Jessica Peters, Sabina Chirilă

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie