38.4 C
București
luni, iulie 15, 2024

Festivalul Vară Magică 2024 la Ateneul Român

Ajuns la cea de-a 13-a ediție, Festivalul Internațional „Vara Magică” invită iubitorii de muzică clasică aflați în București în perioada estivală, la nouă concerte camerale și simfonice ce vor avea loc între 3 iulie și 21 august, la Ateneul Român.

Ca în fiecare an, Festivalul Internațional „Vara Magică” oferă ocazia unei reîntâlniri mult-așteptate cu soliști apreciați, precum Gabriel Croitoru, Simina Croitoru, Alexandru Tomescu, Sînziana Mircea sau Alexander Sitkovetsky, cu orchestre naționale – Orchestra  Camerata Regală, Orchestra Română de Tineret sau Orchestra Sinfonietta și ansambluri camerale, precum Ansamblul Violoncellissimo, sub conducerea maestrului Marin Cazacu.

Programele muzicale atractive și nivelul înalt de calitate al actului artistic au consacrat de-a lungul timpului Festivalul Vară Magică. În acest spirit, anul acesta Festivalul debutează cu o propunere inedită: Croitoru String Virtuosi Orchestra vine pe scena Ateneului Român cu 3 generații de soliști violoniști de excepție și cele patru viori ale lui George Enescu, într-un dialog unic. De asemenea, această ediție aduce de peste granițe și 3 dintre cele mai apreciate orchestre de tineret: Wiener Jeunesse Orchester, Slovenian Youth Orchestra șiMacao Youth Symphony Orchestra. Programul festivalului va include lucrări din operele celor mai mari compozitori clasici din toate vremurile: Beethoven, Bach, Mozart, Mahler, Vivaldi, Strauss, Paganini și – evident – Enescu.


Dorin Ioniță, inițiator și fondator al Festivalului Vară Magică mărturisește cu emoție:

Indiferent de multitudinea de provocări, am reușit să păstrăm continuitatea și cadența anuală a Festivalului Internațional ‘Vară Magică’, demonstrând astfel neîntrerupta valoare culturală și socială. Suntem mândri că am ajuns la cea de-a 13-a ediție și așteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm și în acest an atât spectatorii fideli, cât și pe cei noi, care abia descoperă festivalul, căci încântarea audienței este o parte esențială din emoția Festivalului. Am pregătit și pentru această ediție surprize, formate unice și spectacole de înaltă calitate, pentru a oferi astfel o alternativă culturală de excepție pentru serile toride de vară ale Bucureștiului.”

Biletele și abonamentele se pot găsi online pe bilete.ro începând cu data de 15 mai și fizic la Casa de Bilete a Festivalului deschisă la Ateneul Român (începând cu 24 iunie a.c.), intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 10:00-12:00 și  17.00- 19.00.

Prețul unui bilet variază în funcție de categorie între 135 – 195 lei, iar al abonamentelor între 1150 – 1660 lei. Abonamentele beneficiază de oferte promoționale după cum urmează: în perioada 15 mai – 31 mai: 15% reducere, în perioada 31 mai – 25 iunie: 10% reducere.

Pentru realizarea ediției a XIII-a Festivalului Vară Magică, Lanto multumește partenerilor săi: NIRO Investment Group, Borsec, Oscar Downstream, Luxten Lighting Company , Marea Loja Națională din România, Filarmonica „George Enescu”, Muzeul Național „George Enescu”, cât și partenerilor media: Radio România Cultural, Liternet, IQAds, Smark, Bucureștii Vechi și Noi.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie