Timp de două zile, vineri, 12 iunie și sâmbătă, 13 iunie, piticii au ocupat curtea Operei Comice pentru Copii din București, unde s-au spus povești pe scena stagiunii de vară, în spectacolul „Gala de musical”. Practic, niște pitici mai mari – artiștii teatrului au spus prin muzică și dans câteva povești unor pitici mai mici – copii iubitori de frumos care au venit cu familia la scena mare în aer liber, montată pentru ei într-una dintre curțile instituției. 

La „Gala de musical”, regizoarea Antoaneta Cojocaru a creat un mozaic din trei montări ale sale la Opera Comică pentru Copii: musicalurile „Micuța Dorothy” și „Gulliver” de Marius Țeicu și opera lui Laurențiu Profeta, transformată în musical, „Peter Pan”. Urmărim astfel periplul unui Prezentator-povestitor care, îndrumat de niște pitici simpatici, răsfoiește o carte de povești, se întâlnește cu personajele din cele trei spectacole, ba chiar uneori se transformă el însuși în pitic. 

„Gala de musical” de la Opera Comică pentru Copii nu s-a putut bucura de condițiile de spectacol ale celor trei creații marca Antoaneta Cojocaru, care au loc de obicei la Sala Mare a teatrului. În schimb, la scena exterioară, fragmentele prezentate au avut parte de efecte speciale spectaculoase: Dorothy și cățelul ei au intrat în spațiul de joc prin rapel pe un perete fals înalt de circa 10 metri, iar vrăjitoarea din același spectacol a escaladat, cu grația specifică unei scorpii sinistre, un gard din fier forjat. Cea mai spectaculoasă și periculoasă  prestație a fost cea a lui Peter Pan, care a zburat peste public în timp ce cânta! De mare efect au fost și decorurile, cu valuri false, desenate, cu flori care răsar ca prin minune din podeaua scenei, gata înflorite; dar și aparițiile comice ale unor personaje precum Zâna Albă, care vine pe bicicletă sau aluziile subtile din text vizavi de măsurile de distanțare și purtare a măștii, restricții cauzate de pandemia cu Covid 19.

„Gala de musical” a fost un spectacol plin de energie, desfășurat într-un ritm rapid, susținut, la ambele reprezentații, iar publicul, pitici mici și foarte mici l-au însoțit cu aplauze, chiar cu câteva simpatice intervenții verbale. Cei care au trecut vineri și sâmbătă pe lângă Opera Comică pentru Copii, fără să poată vedea clar scena în aer liber, au crezut poate că în curte se desfășoară o petrecere cu muzică și dans, cu distracție nelimitată, nicidecum un spectacol. Și poate că tocmai asta a fost „Gala de musical”. O mare petrecere, cu zeci de invitați, dată cu ocazia reîntâlnirii (plină de emoție) între artiști și public, între niște pitici mari, interpreții Operei Comice pentru Copii și niște pitici mai mici , copiii care iubesc muzica și dansul.

Articol realizat de Iulia Toea Mureșan

Foto Facebook Opera Comică pentru Copii

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.