12.4 C
București
duminică, martie 3, 2024

Istoria artei pentru copii : Antichitatea

Te așteptăm Duminică 25 Noiembrie de la 14:30 la 16:30 pentru o calătorie prin Antichitate.
Împreuna vom face o oprire in jurul mării Mediterane pentru a studia ARTA ÎN ANTICHITATE. Veți învăța despre operele de artă realizate de unele dintre cele mai influente și misterioase popoare din istoria oemenirii.
Îți propunem să înveți despre arta din Egipt, Grecia și Roma antică și să lucrezi după tehnici inspirate din antichitate.

––––
Anul acesta Imaginabil propune un curs de Istoria Artei pentru copii : un atelier care îmbină partea teoretica cu cea practică, făcând ca invățatul să devină o plăcere.

În fiecare lună, timp de doua ore, cei mici vor avea ocazia să descopere pasionanta istorie a artei prin studierea unor opere de artă majore și a unor artiști care au marcat patrimoniul artistic al umanității.

Acest atelier este unul atât teoretic cât și practic :
– o prezentare interactivă adaptată vârstei lor, le va permite să invețe date cheie, informații importante și curiozitati inedite despre fiecare perioda studiată. In fiecare lună vom studia o periodă diferită.

– partea a doua a atelierului este una practică și ludică: cei mici vor realiza una sau mai multe lucrari in atelierul nostru, reproducând ce au invățat în prima parte prin pictură, desen, coloriaj, modelaj în lut, colaj… tehnica de lucru va fi adaptată periodei studiate și le va permite celor mici să-și însușească cele învățate în prima parte.

––- ARTA ÎN ANTICHITATE ––-

Descoperă arta din perioada marilor civilizații meditareneene, civilizații care au marcat omenirea și care încă ne influențează și astăzi.

Vei invăța despre arta în Grecia, Roma și Egiptul Antic. Împreună vom studia diferitele forme de artă pe care aceste popoare le-au produs și care continuă și astăzi să ne minuneze și fascineze.

–– Cui ne adresăm? –––

Atelierul se adresează copiilor de peste 6 ani. Fiecare întâlnire este independentă, si copiii pot participa chiar dacă nu au fost prezenți la precedentele.

–– CAPITOLE––

ARTA PREISTORICA – DUMINICA 9 Decembrie – 14:30 -16:30

ANTICHITATE – DUMINICA 25 Noiembrie – 14:30 -16:30

Urmează:
EVUL MEDIU
RENASTEREA TIMPURIE
APOGEUL RENASTERII
BAROC si CLASICISM
SECOLUL LUMINILOR
SECOLUL XIX
SECOLUL XX – 1900-1945
1945 – AZI

–– Obiective –––

– stârnirea curiozității,
– îmbogățirea culturii genereale;
– dezvoltarea imaginației,
– descoperirea artelor frumoase;
– însușirea de tehnici de lucru inedite.

–– Înscrieri ––

contact@imaginabil.ro

0722600430

–––- Unde? –––-

Locație: Imaginabil – str. Alexandru D. Xenopol, nr. 19 (lângă parcul Grădina Icoanei)


–– Când? ––
ARTA ÎN ANTICHITATE

Duminică 25 Noiembrie 14:30 – 16:30

––- Preț: –––

Preț:100 de lei întâlnirea

Dacă ești înscris la unul din cursurile noastre (desen sau pictură, teatru în franceză) beneficiezi de o reducere de 20% – 80 de lei pentru fiecare întâlnire din cadru seminariilor ISTORIA ARTEI PENTRU COPII

Plata se poate face prin transfer bancar sau în numerar, la sediul nostru.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie