37.8 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024

Un pic de… „mai bine” pe Calea Moşilor

cris de Ando

Probabil că majoritatea ştiţi cum arată Calea Moşilor – tronsonul dintre Bd. Carol I şi Sfântul Gheorghe. Scăpată de sistematizarea ceauşistă, a rămas, în linii mari, un fel de culoar mărginit, cu câteva excepţii, de multe clădiri mizerabile, dărăpănate, unele prăbuşite şi părăsite efectiv, iar altele trecute la propriu prin foc care arată, acum, ca nişte strigoi lugubri. A dispărut aproape complet aerul de vad comercial. O zonă urbană în decădere accelerată şi pe care cel mai indicat este s-o parcurgi doar ziua, pe jos.

Noroc cu Radu Mihaiu, „vizionarul” primar al sectorului 2, care, nu aşa, oricum, ci în colaborare cu ditai Banca Mondială, ne transportă în viitor şi aflăm ce minunate perspective sunt deschise acestei părţi de oraş care include şi… zona Moşilor Vechi (!?)

Dar să-l lăsăm pe primar cu visele şi desenele sale şi să revenim la realitate. In curba Căii Moşilor, de lângă Biserica Sfinţilor, s-a produs o schimbare care merită semnalată. Este vorba de renovarea clădirii mai vechi (nr. 120 -122)

… şi de noul bloc de la nr. 116 -118, ridicat pe colţul cu strada Părintele Stăniloaie (fostă Cernica), acolo unde era, înainte, improvizată o parcare.

Cele două clădiri, în stadiu avansat de finalizare, sunt înglobate în proiectul rezidenţial „The Corner Armenească”.

Una peste alta, sper că e un semnal de bine pentru o eventuală revenire la normalitate a vechii artere.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie