Un loc bucureștean surprinzător e Casa Bosianu de pe dealul Filaret, printre puținele clădiri neogotice din oraș, ridicată pe la 1850. A aparținut juristului și omului politic Constantin Bosianu, ministru al Justiției, prim-ministru și președinte al Senatului, printre altele.

Aici a locuit Al. I. Cuza înainte de alegerea sa ca domn al Principatelor Unite (24.01.1859). După moartea lui Bosianu (1882), casa a devenit sediul Institutului Meteorologic, azi parte a Institutului Astronomic al Academiei Române, cu rol de bibliotecă.

Imobilul a fost restaurat în anii ’90 dar de atunci mai ales exteriorul s-a degradat considerabil. E revoltător că Academia Română nu investește pentru a face locul ăsta un punct pe harta turistică a capitalei, nu să fie o clădire obscură ascunsă de vegetația sălbatică.

de Raiden

 

Instagram Post by Cristi | Instagram | Bucharest • March 12, 2020 at 08:51AM EET

via instagram.com

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.