• Pe 6 decembrie 1916, în timpul Primului Război Mondial, Bucureștiul a fost ocupat de Puterile Centrale. Trupele germane, bulgare, turce și austro-ungare au rechiziționat clădiri importante și au defilat doi ani pe străzile orașului pentru a uza moralul populației. Marea Unire din 1918 a marcat întoarcerea în capitală a administrației românești, refugiată la Iași din 1916.

• Vino luni 17.12.2018 de la ora 19:00 în Jacques Pot să descoperi cum arăta Bucureștiul sub ocupație dar și în plină sărbătoare la 1 Decembrie 1918 prin clișee vintage refăcute din aceeași perspectivă în prezent! Află cum au evoluat până azi locuri pe care poate le cunoști dar nu știi ce semnificație aveau acum 100 de ani. Cristi Radu (raidenbucharest pe Instagram) îți povestește cum era viața bucureștenilor între 1916-1918, despre abuzurile și restricțiile pe care le-au suferit din partea ocupanților dar și cum s-au bucurat pe 1 Decembrie 1918, când regele Ferdinand I și regina Maria au defilat pe străzile Bucureștiului eliberat. Hai să facem un pod peste timp între epoca Marii Uniri și centenarul din 2018!

Intrarea este liberă.

Locurile sunt limitate și se ocupă în ordinea venirii, nu se fac rezervări.

Prezentarea „Pod peste timp” face parte din proiectul „București 100: război, ocupație, unire” realizat de Social Investment Group cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și susținut de Muzeului Municipiului București și Centrul Cultural Expo Arte

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.