8.3 C
București
miercuri, aprilie 30, 2025

Petrecere muzicală acasă la Nino, prietenul copiilor

Chiar dacă trecem cu toții prin vremuri dificile și poate nu putem să ne distrăm așa cum am vrea, acesta nu-i un motiv de supărare și tristețe. Nino, prietenul spectatorilor de la Opera Comică pentru Copii, n-a mai putut pleca în vacanță, așa că invită pe toată lumea la petrecere, la el acasă, în curtea teatrului de pe Calea Giulești nr. 16 din București. În cadrul spectacolului „Călătorii muzicale” (primele reprezentații sâmbătă, 4 și duminică, 5 iulie), avem ocazia să facem cunoștință cu cei mai apropiați prieteni ai lui Nino, cântăreții Operei Comice pentru Copii și asistăm și la două povești de dragoste care s-ar putea lăsa cu nuntă!

V-ați fi închipuit vreodată că Ionică (tenorul Gjergji Mani), eroul operei „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu, s-ar putea îndrăgosti iremediabil de Eliza Doolittle (Virginia Stamate) din musicalul „My fair lady” de Frederick Loewe? Dar că Prințul Sou Chong (Bogdan Lupea) din opereta „Țara surâsului” de Franz Lehár i-ar putea face cu ochiul unei fete din Cádiz (Oana Șerban), Spania? Ei bine, se întâmplă în spectacol, unde putem afla și despre un obicei chinezesc de nuntă, însoțit de cântecul „Ridică-ți voalul”, interpretat de baritonul Fang Shuang. Mai mult, la „Călătorii muzicale” se dezvăluie publicului câteva detalii „de culise”: celebrul bărbier Figaro (Radu Ion), din opera „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini tunde gazonul lui Nino, marele bucătar Pappacoda (Bogdan Podlovski) din „O noapte la Veneția” de Johann Strauss-fiul îi gătește adesea vestitele sale macaroane și aflăm cu stupoare că Prințul Orlofsky (Andreea Iftimescu) din opereta „Liliacul” este de fapt o cântăreață! Toate acestea, precum și alte informații interesante fac parte din amintirile de călătorie ale lui Nino, pe care acesta, cu ajutorul pianiștilor Abel Corban și Marius Groza, desigur și al cântăreților, le retrăiește alături de public la o petrecere de pomină. Regizoarea Irina Furdui și întreaga echipă a spectacolului „Călătorii muzicale” oferă astfel micilor spectatori un program variat, alcătuit din lucrări muzicale reprezentative pentru importante culturi de pe mapamond, pe terasa Căsuței din Copac din curtea Operei Comice pentru Copii, într-o atmosferă de picnic la iarbă verde, de petrecere în natură.

Stagiunea de Vară a Operei Comice pentru Copii nu este numai un prilej de a asista la spectacole și concerte în aer liber. În curtea teatrului se află și numeroase alte atracții pentru copii, printre care se numără ateliere de creație, magazin de jucării, o mică librărie, un râuleț artificial care poate fi traversat cu barca, o zonă destinată celor mai curajoși: Aventura Park, dotată cu traseu cu obstacole și tiroliană. (Toate activitățile respectă cerințele impuse de pandemia cu Covid 19.) Practic, Opera Comică pentru Copii oferă vara aceasta un spațiu de vacanță sigur, dotat cu tot ce trebuie: multă muzică și dans, jocuri, povești pentru copii, dar și pentru cei mari, locuri interesante de văzut și de… aplaudat, itinerarii amuzante cu ajutorul muzicii în țări din toată lumea, chiar și din lumi imaginate.

Articol realizat de Iulia Toea Mureșan

Foto Facebook Opera Comică pentru Copii

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie