Sunt palate superbe pe lângă care trecem zilnic, fără să le cunoaştem povestea. Sau sunt clădiri misterioase, siluete ale castelelor somptuoase de odinioară, răvăşite de trecerea timpului, pe care le observăm cu surpiză, din fuga maşinii, trecând prin cine ştie ce margine de oraş sau sat.

Pentru că, dincolo de valoarea lor estetică, aceste palate şi castele minunate sunt martori importanţi ai istoriei noastre, vă invităm să le descoperiţi la cursul online pe care Fundația Calea Victoriei îl organizează din 12 august: Palatele și Castelele știute și neștiute ale României.

Cursul e structurat în trei întâlniri, cu frecvență zilnică: miercuri 12 – vineri 14 august, de la 19.00. E online, live, interactiv și include proiecţii video cu imagini ale cladirilor despre care vom discuta.

Palatele şi Castelele ştiute şi neştiute ale României, cu istoricul Anita Sterea

😎 Astăzi a trecut Anita Sterea pe la Fundație și a lansat o super invitație!În perioada 12-14 august, de la ora 19.00, istoricul te așteaptă la cursul despre "𝐏𝐀𝐋𝐀𝐓𝐄𝐋𝐄 𝐒𝐈 𝐂𝐀𝐒𝐓𝐄𝐋𝐄𝐋𝐄 𝐬𝐭𝐢𝐮𝐭𝐞 𝐬𝐢 𝐧𝐞𝐬𝐭𝐢𝐮𝐭𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐞𝐢", online, pe Zoom. 🕍Vizităm unele dintre cele mai frumoase castele și palate aflate în țara noastră, din confortul propriei case, împreună cu prietenii sau familia. 🛋Info despre curs 👉 https://bit.ly/30sxpd8

Publicată de Fundatia Calea Victoriei pe Marţi, 4 august 2020

Palatele celebre ale României, pornind de la Palatul Culturii din Iași, Palatul Mogoșoaia, Castelul Bran, Castelul Corvinilor sau Castelul Peleș, sunt clădiri ce se bucură de o mare mediatizare și conservare.

Mai există însă, în România, palate spectaculoase ce sunt mai puțin cunoscute publicului larg ca de exemplu Palatul Ruginoasa, Palatul Brukental din Avrig, Castelul Iulia Hașdeu, Castelul Bibescu de la Posada sau Palatul Culturii din Târgu-Mureș, monumente foarte bine conservate însă prea ascunse uneori de ochii călătorilor.

Iată ce aflăm la cele trei întâlniri de curs, de la istoricul Anita Sterea:

1. Descoperim povestea palatelor faimoase ale României, printre care se numără Palatul Mogoșoaia, Castelul Peleș și Pelișor, Castelul Corvinilor, Castelul Bran, Palatul Snagov, Palatul Cantacuzino, Palatul Brukental etc.

2. A doua întâlnire este destinată palatelor adminstrative și de cultură din România precum Palatul Culturii din Târgu Mureș, Palatul Culturii din Iași, Palatul Culturii din Ploiești, Palatul Administrativ din Craiova etc.

3. Descoperim palatele mai puțin cunoscute ale României, printre care se află Castelul Iulia Hașdeu, Palatul Sântamărie Orlea, Palatul Jean Mihail Craiova, Palatul Brukental Avrig, Palatul Ruginoasa etc.

Poți plăti taxa de participare – 240 de lei – direct de pe site, de pe pagina cursului. Cu o zi înainte de data începerii, vei primi pe mail linkul unde poți urmări cursul. Dacă ai întrebări, trimite un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.