6.8 C
București
miercuri, aprilie 14, 2021

Moș Crăciun s-a mutat la Opera Comică pentru Copii!

O veste îngrijorătoare circulă prin birourile serviciilor secrete din întreaga lume încă de la începutul lunii decembrie, când oficialitățile din Rovaniemi, Finlanda, au semnalat dispariția unui bătrânel cu plete și barbă albe, îmbrăcat în roșu, care obișnuiește, iarna, să ofere cadouri copiilor. Da, Moș Crăciun a dispărut și se presupune că ar fi fost răpit, deși (ciudat lucru) soția sa, doamna Crăciun, nu pare îngrijorată și refuză să colaboreze cu anchetatorii. E posibil ca el să fi părăsit domiciliul de bună voie?

Este adevărat, numeroși martori din toată lumea au declarat presei că l-au văzut pe Moș Crăciun pe stradă, prin mall-uri – poate nu așa de des ca-n alte dăți, din cauza pandemiei – însă parcă nu era chiar el… Alții spun că îl pot întâlni online, contra cost, dar oare acela să fie Moșul adevărat, care cere bani ca să stea de vorbă cu copiii? Pornind de la ideea că nu poate fi oprit să dea cadouri de Crăciun și că face asta în fiecare an, cerând în schimb doar să fim cuminți, am făcut o investigație și am descoperit un fapt surprinzător: Moș Crăciun și-a înscenat singur răpirea și s-a ascuns… în București, la Opera Comică pentru Copii!

Am făcut descoperirea acum câteva zile, când am intrat pe platforma de jocuri și activități online povestedecraciun.net creată de Opera Comică pentru Copii. Am aflat că acolo el are un oficiu poștal unde poți să-i scrii și apoi să urmărești traseul scrisorii tale prin lume, aflând în același timp și detalii despre tradiții de iarnă din marile orașe ale Europei. Vroiam să-i iau un interviu, așa că am urmărit harta de pe site și, la numărul 9, am intrat în direct cu… Moșul! Recunosc, mai încercasem și alte oferte de acest gen, adică să am o discuție pe net cu bătrânelul simpatic, dar toate sistemele îmi cereau bani pentru asta și doar cel garantat de Opera Comică pentru Copii este gratuit. În fine, să vă spun cum a fost: după „ho, ho, ho”-ul care l-a făcut celebru, Moș Crăciun m-a întrebat cu ce ocazie îl vizitez online.

  • Păi Moșule, pe unde umbli? Te caută toată planeta, spionii, super eroii, unde ești? Acuș vine Ajunul Crăciunului și toți se întreabă „cine o să ne mai aducă anul acesta cadourile?” Ba chiar unii se gândesc să nu fi fost internat în vreun spital, pe undeva!, i-am spus.
  • Ba să stea toți liniștiți, mi-a răspuns cu blândețe Moșul. N-am pățit nimic, sunt tun… de sănătos!
  • Dar să știi că doamna Crăciun, renii…
  • Se prefac! Acum, dacă tot m-ai dat de gol, să-ți spun cum a fost, continuă Moșul cu calm. Îi știi pe ăștia, de-alte Grinch, Scrooge care vor să strice sărbătorile și, în general, bucuria oamenilor. Ei bine, anul acesta erau cât pe ce să reușească, dar am aflat la timp (prin sursele mele… spiridușii). M-am dat dispărut, ca să creadă că am pățit ceva și să nu mai viruseze linia de producție pentru jucării și dulciuri, cum aveau de gând s-o facă. M-am ascuns aici, la prietenii mei de la Opera Comică pentru Copii, care mi-au pregătit un birou și mă ajută să iau legătura cu cei mici și familiile lor, să preiau comenzile de cadouri. În fiecare zi vorbesc cu ei online și îmi notez ce și cum, iar de Crăciun toți pot primi ceea ce își doresc. Sigur, pentru că suntem într-un teatru, copiii care vor să se afirme ca artiști trebuie să interpreteze un cântecel sau să spună o poezie, dar cel mai important este să-i văd și să mă vadă și ei pe mine, ca să nu creadă în prostiile pe care le spun toată ziua acei grinchi.
  • Dar Moșule, cum de nu te-au găsit până acum forțele speciale, spionii, super eroii, mă rog, cei care te caută?
  • Hehehe și hohoho, își spun acum un secret… Eu am o vârstă înaintaaată, peste 2000 de ani, dar țin pasul cu tehnologia, ba chiar și cu magia. Așa reușesc să transport cadourile într-o singură noapte prin toată lumea.
  • Cum? Chiar așa, cum ai ajuns din Laponia aici, la Opera Comică pentru Copii?
  • Pfff… oftă moșul. M-am teleportat, simplu! Plus, de ani buni am tunat sania, am modificat genetic renii (nasul roșu al lui Rudolf…), am inventat niște ochelari speciali care mă ajută să citesc mai multe scrisori în același timp, să aflu gândurile și să înmagazinez informațiile într-un fișier secret pe un server secret ascuns în spațiu. Forțele speciale și spionii n-au nicio putere în fața spiridușilor mei, iar super eroii sunt transformați imediat în păpuși, nici n-au timp să-și folosească puterile.

Moș Crăciun era foarte liniștit, nu pățise nimic, ba chiar se simțea la Opera Comică pentru Copii ca la el acasă. Într-un final îmi spuse:

  • Ei, s-a făcut târziu și copiii trebuie să meargă la culcare. Mai sunt câțiva în așteptare și să nu se supere pe mine.

Așa s-a încheiat discuția noastră și s-a dezvăluit misterul dispariției sale.

Cine ar fi crezut că Moș Crăciun deține puteri care îl fac să călătorească rapid, ca în filmele SF, ba chiar să se afle în mai multe locuri în același timp pentru că, imediat ce s-a sfârșit convorbirea noastră de pe net, a apărut informația că s-a întors acasă, în Laponia! Am dat rapid un telefon la Opera Comică pentru Copii: Moșul era încă acolo, ce-i drept cu un program special: 14-18 decembrie, între orele 17.00-20.00; 19, 20 decembrie, în intervalele de timp 11.00-14.00 și 17.00-20.00; 21-23 decembrie între orele 17.00 – 20.00. În plus, împreună cu echipa Operei Comice pentru Copii, pe platforma povestedecraciun.net , Moșul îi invită pe vizitatori să încerce numeroase jocuri video care stimulează imaginația și inteligența celor mici, să participe la ateliere de creație online și să se bucure de un târg de Crăciun pe cinste, fie el chiar și virtual. În restul timpului, Moș Crăciun inventează noi tehnologii și rețete magice și, ca întotdeauna, pregătește cadouri pentru toți copiii.

Articol realizat de Iulia Toea-Mureșan

Foto Facebook Opera Comică pentru Copii

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.