Mașina Timpului 7 revine după ceva timp pe 19 februarie la orele 19:30 la Decadance, bar/restaurant cu look retro și vibe contemporan, fix ce trebuie pentru tema prezentării, Bucureștiul în anii ’50, atunci vs. acum.

☆ Anii ’50 = deceniul când represiunea comunistă a atins cote incredibile în România. Capitala încă își revenea după război, iar regimul democrat-popular implementa planuri de dezvoltare. Bucureștiul epocii n-apucase să fie modificat substanțial de reconstrucția postbelică, purta urmele cutremurului din noiembrie 1940 și bombardamentelor din 1944 dar păstra destul de mult aerul orașului interbelic.

☆ Anii ’50 sunt o perioadă relativ necunoscută azi din punct de vedere urbanistic. Vedem poze de atunci și cum arată aceleași locuri în prezent. O luăm la picior prin centru, pe malul Dâmboviței și prin diverse alte zone să explorăm un oraș-tampon prins între clișeul „Micul Paris” antebelic/interbelic și dezvoltarea socialistă postbelică masivă.

————————————-

Suport voluntar: 25 lei

Un eveniment marca Rezistența Urbană
Cu sprijinul T H E N O W . trecutul la prezent
Partener Bucuresti Realist

instagram.com/raidenbucharest
instagram.com/thenow.ro
instagram.com/decadancebar

IMPORTANT: pentru eveniment nu se primesc rezervări, locurile sunt limitate și se ocupă pe principiul „primul venit, primul așezat”

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.