12.4 C
București
duminică, martie 3, 2024

Introducere în universul Anime – de la Miyazaki la Shinkai (19-22 august)

Fan Anime, din 19 august Fundația Calea Victoriei organizează pentru tine un curs în patru întâlniri pe subiectul tău preferat. Hai să o cunoști pe Alice Teodorescu, cercetător atent și pasionat al culturii japoneze și al fenomenului anime și să descoperi alături de ea sensuri și semnificații noi ale unor scene și personaje din filmele tale preferate.

„Anime-urile sunt despre noi, despre viaţă, despre o cultură comună, dar şi despre cultura şi imaginarul japonez, cu fascinaţiile sale. Pentru mine, sunt mai mult decât o ficţiune în care pot fugi cu uşurinţă de realitatea de zi cu zi. Reprezintă o lume diferită, dar cunoscută, în care mă regăsesc de fiecare dată, care mă provoacă să îmi pun noi şi noi întrebări, care îmi oferă adesea răspunsuri.”, spune Alice.

Cursul Introducere în universul Anime – de la Miyazaki la Shinkai se adresează oricui este curios să descopere cultura, mitologia şi imaginarul nipon pe de o parte, dar şi lumea animației japoneze şi complexităţile care o fac atât de populară în ziua de azi.

Uite, pe scurt, despre ce va fi vorba la cele 4 întâlniri:

1. Definirea şi un scurt istoric al animaţiei japonezeîn contextul cultural global – cum a apărut şi de ce s-a dezvoltat atât de mult în ultimul timp?

2. Natura sa hibridă şi principiile estetice care o guvernează –ce e diferit la stilul anime şi de ce?

3. Relaţia animaţie – benzi desenate (anime – manga)în lumea producătorilor japonezi – ştiaţi că cele mai multe seriale anime au la bază benzi desenate omonime? Iar acest lucru nu este deloc întâmplător.

4. Animatori japonezi care au schimbat cursul poveştilor – Hayao Miyazaki, Satoshi Kon şi Makoto Shinkai. Cum au inovat, de ce sunt printre maeştri animaţiei japoneze şi ce putem învăţa de la ei?

Cursul are frecvență zilnică, de luni 19 până joi, 22 august, de la 19.00 la 21.00. Are loc la sediul Fundației Calea Victoriei, pe strada C. A. Rosetti, nr 47, etajul 1. Taxa de participare este de 240 de lei, iar înscrierile se fac pe adresa contact@victoriei.ro. Dacă vrei să știi mai multe, intră pe www.victoriei.ro

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie