4.3 C
București
duminică, decembrie 1, 2024

Descoperă Oradea, oraşul Art Nouveau

Merită să vizitezi Oradea! Despre acest oraș presărat cu clădiri istorice frumos restaurate şi puse în valoare îți vorbește sâmbătă dimineață – 30 ianuarie, ora 11.00 – istoricul Anita Sterea, la evenimentul online Descoperă Oradea, oraşul Art Nouveau.

Oradea e un oraş cu un patrimoniu architectural de valoare europeană, un oraş cosmopolit în care influenţa culturală a comunităţilor minoritare se îmbină cu tradiţia şi istoria. Este oraşul Art Nouveau al României.

De altfel, face parte din reţeaua europeană a oraşelor Art Nouveau, o reţea în care întâlnim oraşe precum Barcelona sau Budapesta. În plus, dacă îţi place să te plimbi şi accepţi provocarea de a te pierde câteva ore pe străzile cochete ale urbei bihorene, o să găseşti clădiri de patrimoniu în stil baroc sau romantic.

La acest eveniment online povestim despre patrimoniul lăsat de comunitatea evreiasca în oraş, explorăm Palatul Baroc – sau Palatul cu 365 de ferestre, una dintre cele mai frumoase clădiri din S-E Europei. Ne bucurăm apoi de bijuterii arhitecturale în stil Secession sau Art Nouveau: Palatul Vulturul Negru, Palatul Episcopal Greco-Catolic, Palatul Apollo, Palatul Primăriei din Oradea sau clădirea în care este astăzi Teatrul De Stat.

Ne plimbăm virtual şi prin cetatea Oradei, descoperim casa memorială a poetului Ady Endre şi parcurgem zona de promenadă de pe malul Crişului Repede. Explorăm singurul muzeu Art Nouveau din România, recent inaugurat şi povestim despre personalităţile marcante ale oraşului.

Pe scurt, descoperi de ce merită să treci pe lista cu destinaţii de vacanţă în România o vizită la Oradea. Pe parcusul conferinţei te vei bucura de imagini de arhivă şi imagini contemporane.

Taxa de participare este 60 de lei și o poți plăti online, direct de pe pagina evenimentului. Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde vei urmări evenimentul. Dacă vrei mai multe detalii sau vrei să faci cadou evenimentul despre istoria Oradei, scrie un mail pe contact@victoriei.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie