7.3 C
București
joi, februarie 29, 2024

Cum să scrii un text impecabil

Fundația Calea Victoriei te invită, din 19 septembrie, ora 19.00, la cursul în cinci întâlniri Cum să scrii un text impecabil, susținut de Justina Irimia.

Cursul acesta se adresează celor care lucrează cu text scris. Fie că e vorba de publicitate, P.R., jurnalism sau un departament de comunicare, dincolo de creativitatea şi capacitatea de a gândi un mesaj de impact, este esenţială forma pe care o ia textul respectiv.

Atelierul propune o sinteză generoasă a erorilor şi a stângăciilor ce pot să apară într-o știre scrisă în grabă sau într-un text oficial. El abordează şi fenomenul calcurilor după limba engleză, explicând importanţa evitării lor.

De asemenea, cursul stabileşte câteva reguli de redactare a textului, propunând metode simple de evitare a erorilor şi a stridenţelor stilistice, precum şi strategii de definire a registrului adecvat. Vor fi abordate email-ul, recenzia, redactarea de ştiri, newsletter-ul, scrisoarea deschisă şi cronica de teatru şi de film.

Scopul cursului este de a ajuta autorii de text să recâştige eleganţa exprimării, asigurând echilibrul neologismelor, transmiterea sintetizată a informaţiilor, precum şi rigoarea registrului formal, pentru a evita textele producătoare de confuzie.

Iată care vor fi temele celor cinci întâlniri:

  1. Introducere şi discutarea regulilor de redactare a unui text de sinteză; prezentarea unei serii de erori frecvente (I) şi explicarea lor.
  2. Prezentarea unei serii de erori frecvente (II) şi explicarea lor; testare.
  3. Discutarea testului şi prezentarea unor reguli simple de redactare (diverse tipuri de text).
  4. Concepere de texte.
  5. Concepere de texte.

Cursul Cum să scrii un text impecabil începe joi, 19 septembrie, de la ora 19.00. Are cinci întâlniri și se desfășoară cu frecvență săptămânală, la sediul Fundației Calea Victoriei, pe str. C. A. Rosetti 47. Et. 1. Taxa de participare este 300 de lei. Înscrierile se fac pe adresa contact@victoriei.ro sau de pe site: www.victoriei.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie