12.8 C
București
duminică, martie 3, 2024

Concurs de ciclism în 1971, pe velodromul Dinamo, o construcție mai puțin cunoscută azi.

[VELODROM] Concurs de ciclism în 1971, pe velodromul Dinamo, o construcție mai puțin cunoscută azi. Proiectat în stil realist-socialist, a fost deschis odată cu întreg complexul sportiv Dinamo, în 1951. În zonă a mai existat un velodrom înainte, ridicat în 1930 în groapa de cărămidărie din spatele actualului stadion Dinamo, cu maluri de pământ și pistă de zgură neagră. Velodromul inițial a fost reconstruit pe structură de beton între 1948-1951 și modernizat în 1958, ajungând la forma actuală.

De-a lungul deceniilor a fost singurul velodrom din țară iar în prezent a ajuns în paragină. Nu mulți știu de el pentru că din tot complexul, stadionul Dinamo e cel mai cunoscut. Deși structura fostului velodrom e nefolosită de ani buni și în degradare accelerată, e folosită totuși ca heliport pentru elicopterele SMURD care aduc oameni la Spitalul Floreasca, situat lângă.

Nu există planuri pentru reabilitarea acestui element important din complexul Dinamo.

de Raiden

foto veche: arhiva Agerpres

#rezistentaurbana

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie