12.8 C
București
duminică, martie 3, 2024

Atelier de Scenaristică – Cum se scrie un film?

Ai ocazia să experimentezi cum se scrie un film la Atelierul de Scenaristică pe care Fundația Calea Victoriei îl organizează din 1 aprilie. Cele șapte întâlniri au loc în centrul Bucureștiului, la sediul fundației: strada C. A. Rosetti, nr. 47, etajul 1.

Atelierul este deschis iubitorilor de cinema și celor care doresc să se familiarizeze cu domeniul scenaristicii şi să învețe să scrie un scenariu, pentru oricare din mediile vizuale cunoscute – cinema, TV sau Internet.

Înveți noţiunile de bază ale oricărui tip de scriere narativă și te familiarizezi cu instrumentele prin care un scenarist reuşeşte să-şi ducă la îndeplinire intenţiile.

Împreună cu lectorul – Vlad Trandafir, regizor și scenarist – analizezi secvenţe din filme de referinţă din cinematografia universală. Vei fi îndrumat şi vei primi feedback-ul necesar ca să treci prin toate etapele necesare scrierii unui scenariu de scurtmetraj – de la idee la redactarea finală.

Uite ce vei face la cele 7 întâlniri ale atelierului de scenaristică:

  1. Noţiuni introductive. Elemente constitutive
  2. Structura poveştii în şapte paşi. Studii de caz. Exerciții
  3. Principiul antagonismului. Idee principală şi contraidee. Studii de caz. Exerciții
  4. Tipuri de personaje. Studii de caz. Exerciții
  5. Intrigi secundare. Studii de caz. Exerciții
  6. Reguli de compoziţie. Observaţii, dificultăţi, soluţii. Studii de caz. Exerciții
  7. Exerciţiu de improvizaţie – imaginarea planului unui viitor scenariu de film

Pentru înscrieri și detalii, intră pe www.victoriei.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie