Descoperirea a „ceea ce vreau să fac/ fiu când voi fi mare” vine mai uşor atunci când copilul are posibilitatea să se cunoască, să se exprime, să experimenteze situaţii sau profesii. Şi ce poate fi mai firesc decât învăţarea şi experimentarea vieţii prin joc? Să zicem, la Atelierul de dezvoltare personală prin teatru pe care Fundația Calea Victoriei îl organizează din 16 februarie. Atelierul are șase întâlniri, în dimineți de sâmbătă, de la 11.00.
Cursul urmărește antrenarea şi dezvoltarea atenţiei, a gândirii creative, a imaginaţiei active, dar şi dezvoltarea vocabularului şi a limbajului non-verbal. Copiii descoperă că îşi pot folosi vocea în nenumărate feluri, învaţă să se cunoască şi să comunice mai bine. Experimentând diferite tehnici şi jocuri teatrale, copiii învaţă să exprime prin mişcare, postură și mimică diverse emoţii.
Cei mici au ocazia să exerseze rolul de povestitor al unor situaţii şi întâmplări și să interpreteze personaje din poveşti, într-un mod adecvat nivelului lor de vârstă şi înţelegere. Rezultatul? Se vor integra mai uşor într-un grup, îşi vor exprima propria individualitate şi punctul de vedere în legătura cu diverse situaţii cu mai mult curaj şi mai coerent. Jocurile propuse de actriţa Antonia Din, coordonatorul atelierului de actorie pentru copii, le vor da ocazia să se cunoască şi să înveţe, printre altele, ce înseamnă lucrul în echipă.
Atelierul este gândit pentru copii de la 8 până la 12 ani și are loc la sediul fundației: pe strada. C. A. Rosetti, numărul 47, etajul 1. Taxa de participare este de 360 de lei, înscrierile se fac pe contact@victoriei.ro
Temele celor 6 întâlniri sunt:
- Cine sunt? Întrebări despre colegi. Ce vreau să ştie ceilalţi despre mine?
- Exerciţii de relaxare şi exprimare. Încălzire pe muzică. Bucheţele. Sunt mic, sunt mare. Atinge culoarea. Cine conduce mişcarea
- Acţiune. Luna în care te-ai născut. Mută scaunul fără zgomot. Cere sau oferă ajutor. Podeaua poate fi orice – exerciţiu de imaginaţie
- Exerciţii pentru dezvoltarea creativităţii şi a limbajului non-verbal. Masaj. Oglinda. Jocul mâinilor. Mărul
- Conştientizarea spaţiului şi a timpului – Rearanjează colegii. Întrebări din ambele părţi. Cârpa. Şoarecele şi pisica.
- Improvizaţie – Canalele. Povestea într-un cuvânt. „Ieşi afara! Nu ies.” Vinde obiectul imaginar.
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.