23.5 C
București
marți, mai 21, 2024

Chermeze și circ…

Artă și cultură livrate în cantități industriale de ARCUB. Cică e „intrare liberă”, de fapt totul e pe foarte mulți bani publici aruncați pe chermeze și circ. ARCUB refuză să răspundă pe pagina oficială de Facebook la întrebările oamenilor curioși de onorariile plătite artiștilor care vor cânta. E ok să organizeze Primăria București ceva de Revelion, dar doar cu transparența cheltuirii banilor de la buget. Pare că ARCUB are lucruri de ascuns.

În schimb, ARCUB interzice oricăror persoane critice la adresa instituției să organizeze evenimente culturale cu impact pozitiv real asupra comunității locale la sediile de pe străzile Batiștei și Lipscani, din centrul Bucureștiului. Acelea sunt rezervate inițiativelor și expozițiilor adesea inutile sau realizate pentru a bifa un punct pe o listă, aparținând unor persoane favorabile. Nu culturalizarea bucureștenilor e interesul ARCUB, ci cheltuirea cât mai multor bani pe demersuri ale unor persoane/entități agreate, care să ia fața și să pară relevante când de fapt nu sunt.

În 2019 ar trebui ca ARCUB și CREART să fie desființate și înființat un singur departament cultural al Primăriei, controlat drastic la cheltuirea banilor cetățenilor. 100% nu se va întâmpla.

de Raiden

sursa foto-ARCUB

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie