Atelier de arhitectură 11-14 ani : reprezentare 3D și machetare
Sunteți atrași de arhitectură, de design și de istorie? Vă place desenul tehnic și doriți să treceți la etapa următoare?
Începând cu 23 Martie propunem un atelier practic care li se adresează copiilor și adolescenților de peste 11 ani, atelier în care vor avea ocazia să învețe bazele uneltelor de proiectare ale unui student de arhitectura. Pe parcursul a 8 întâlniri participanții vor lucra ca niște adevărați arhitecți, realizând 4 proiecte diferite. Vor învăța să modeleze 3D și să macheteze după clădiri deja existente pentru ca la sfârșitul atelierului să-și realizeze propriul proiect.
– – – – Ce propunem concret? – – – –
Atelierul este împărțit in 8 ședințe, 4 ședințe de reprezentare 3D prin tehnică de desen geometral (2D) cu teu și echer și modelare 3D cu ajutorul programului SketchUp și 4 ședințe de machetare.
Copiii vor reprezenta 3D trei clădiri existente și una imaginată de ei. Pentru fiecare clădire copiii vor realiza cate o macheta, fiecare fiind realizată cu o tehnică diferită.
Atelierul le va permite să învețe noțiuni de geometrie si viziune în spațiu, vor învăța despre istoria arhitecturii și vor acumula noțiuni de cultură generală de care se pot servi atât la școală cât și în timpul liber în proiectele lor personale.
– – – – Program – – – –
– Sedința 1 (proiectare) și ședința 2 (machetare): Ziguratul – ziguratele erau construcții masive ridicate în Mesopotamia antică și pe podișul iranian de vest. Ziguratul avea forma unei piramide în trepte care avea în vârf un templu care servea și ca observator astronomic.
– Ședința 3 (proiectare) și ședința 4 (machetare): Casa modernistă din București – reprezentarea și machetarea unei case moderniste din București, un stil arhitectural care a dominat prima jumătate a secolului XX și care se caracterizează printr-un decor minimalist, linii geometrice pure, forma care servește funcționalitatea și care dorește să scoată în evidența raționalismul.
– Ședința 5 (proiectare) și ședința 6 (machetare): Templul Grec – templul lui Hefaistos, un templu construi in ordinul doric. Este cel mai bine conservat templu din Atena si un exemplu al arhitecturii elene.
– Ședința 7 (proiectare) și 8 ședința (machetare): Proiect personal – participanții vor realiza propria lor creație arhitecturală si vor utiliza tehnica dorita pentru a o reprezenta (desen geometric cu teu și echer sau modelizare 3D cu SketchUp). Pentru machetare, în funcție de proiect vor utiliza tehnica cea mai potrivită.
– – – – Beneficiile cursului – – – –
– acumularea de noțiuni de bază de arhitectura (Scheme de proiectare, desen, tehnici de reprezentare)
– familiarizarea cu programe de modelare 3D (Sketchup)
– familiarizarea cu tehnicile de machetare
– dezvoltarea viziunii în spațiu
– un pretext ludic de a ma învăța ceva istorie si arhitectura
– – – – Trainer – – – –
Vlad Negrescu
Vlad a studiat arhitectura la Paris la Ecole nationale supérieure d’architecture de Paris-Belleville. Actualmente locuiește în București și este designer de mobilă.
– – – – Materiale necesare – – – –
Pentru modelarea 3D copiii trebuie să vină cu un laptop pe care vom instala programul SketchUp.
Materialele pentru desenul cu teu și echer sunt incluse în preț.
Materialele pentru machete sunt incluse în preț.
– – – – Materiale necesare – – – –
Pentru modelarea 3D copiii trebuie să vină cu un laptop pe care vom instala programul SketchUp.
Materialele pentru desenul cu teu și echer sunt incluse în preț.
Materialele pentru machete sunt incluse în preț.
– – – – Preț – – – –
Prețul atelierului este 800 de lei pentru cele 8 ședinte. (100 de lei pe ședință). Plata se poate realiza în două rate de 400 de lei.
Plata se poate face în numerar la sediul nostru sau prin transfer bancar.
– – – – Înscrieri – – – –
contact@imaginabil.ro
0722600430
Înscrierea la curs necesită achitarea unui avans de 25% din valoarea atelierului (adică 200 de lei).
Locurile sunt limitate.
– – – – Unde? – – – –
Locație: Imaginabil – str. Alexandru D. Xenopol, nr. 19 (lângă parcul Grădina Icoanei)
– – – – Când? – – – –
Sâmbăta de la 15:30 la 18:30 :
– Sâmbătă 23 martie
– Sâmbătă 30 Martie
– Sâmbătă 6 Aprilie
– Sâmbătă 13 Aprilie
– Sâmbătă 20 Aprilie
– Sâmbătă 11 Mai
– Sâmbătă 18 Mai
– Sâmbătă 25 Mai
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.