3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024

Alexandru Grozavu, cu un haz poetic – ”Muzicalitatea Bucureștiului este multicoloră”

Seria ”București prin ochi de artist” continuă cu Alexandru Grozavu, un artist plin de candoare și de o naturalețe ce se confundă cu partiturile muzicale ce le oferă Bucureștiul oamenilor ce-l compun.

Poți încerca orice din punct de vedere artistic și sigur va exista un public și pentru tine. Muzicalitatea Bucureștiului este multicoloră”, subliniază Alexandru.

  1. Ce reprezintă Bucureștiul pentru tine ca artist? Cum i-ai defini muzicalitatea?

Bucureștiul reprezintă o prelungire artistică fără margini, o oportunitate artistiscă de necuprins. Poate fac un pleonasm nepermis utilizând ”artistic” de două ori în aceeași propoziție, dar nu putem separa Bucureștiul de partea sa pasionantă, artistică, istorică, plină de viață. Acest București abia se portretizează în ideal. Vor urma transformări pe care nu le putem prezice, dar de care ne putem bucura pe măsură ce vin spre noi. La unele năzuiesc să contribui și eu.

În contextul unei țări sufocate de tot felul de probleme care poziționează creativitatea pe ultimul loc în topul priorităților, Bucureștiul e ca o oază pentru artiști. Acest lucru se datorează, cred eu, dezvoltării și fluxului de oameni. Poti încerca orice din punct de vedere artistic și sigur va exista un public și pentru tine. Muzicalitatea Bucureștiului este multicoloră.

  1. Ce așteptări ai de la un București cultural, acum și pe viitor? Ce-i lipsește în prezent să alunece pe portativul unor timpuri moderne?

Cred că Bucureștiul a început să experimenteze destul de mult și uneori, din punct de vedere artistic, mi se pare că nu se filtrează și nu se adaptează potrivit publicului, ci mai degrabă se importă brut un trend, probabil din dorința de a sta în pas cu modernul. Cred în echilibru și în faptul că putem experimenta ceva de calitate, numai atunci când ținem cont și de valorile noastre, sau cel puțin să fim sinceri cu noi când suntem într-un proces de creatie. De aici ajungem și la cele exprimate mai sus.

  1. În ce proiecte muzicale, artistice ești implicat?

În acest moment sunt total independent artistic și lucrez la un material care marchează definirea mea artistică. Zilele astea mă gândeam ce nume pot atribui acestui material, si cel mai potrivit este “Acum stiu cine sunt”.

 Nu stiu ce se mai schimba mâine, dar cred că voi rămâne cu acest nume pentru următorul material, care va conține undeva la 7-8 piese și o să fie cel mai sincer material al meu, pentru că, trebuie să recunosc, nu am fost mereu sincer cu mine în trecut.

De asemenea, sunt artist și nu fac doar muzică, sunt constant implicat în proiecte și ocupații artistice de altă natură.

Alexandru Grozavu – sub numele de scenă – Donk – este un artist român ce și-a propus să exploreze artisticul înșurubat înăuntrul fiecărui aspect al vieții. Acest drum inițiatic se extinde și în alte domenii, precum teatrul și filmul și alte proiecte independente de natură sincretică. Muzicalitatea interioară a creației sale artistice, se contopește cu candoarea și naturalețea sa care compun pe scenă un artist ce tinde să fie complet în ochii unui public ce se bucură să trăiască cât mai artistic. ”Sunt un căutător care nu se teme să greșească. Sunt încă prea curios să mă gândesc în termeni de eșec, așa că totul e o bucurie pentru mine chiar dacă sunt cuprins, câteodată, de tristețea de a încremeni vrând nevrând”- poveștește Alexandru.

Mai multe detalii aici: https://www.facebook.com/donkmusic/  și Youtube: http://www.youtube.com/user/OfficialDonk

Autor: Filimon Dumitru Alexandru

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie