3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024

Tur București 1916-1918

• În decembrie 1916, la mijlocul Primului Război Mondial, Bucureștiul a fost ocupat de Puterile Centrale, majoritar trupe germane, care au rechiziționat clădiri importante, au comis abuzuri și au impus restricții pentru bucureșteni.

• Pe 1 Decembrie 1918 s-au întors în capitală familia regală și Guvernul, refugiate la Iași între 1916-1918. Bucureștiul ieșit de sub ocupație a salutat cu fast alaiul regal care a traversat centrul capitalei într-una dintre cele mai memorabile parade din istoria României.

Duminică 16.12 explorăm orașul pe urmele ocupației. De la Cartierul General al Armatei Imperiale Germane la Guvernământul Imperial al Cetății București până la reședința Feldmareșalului August von Mackensen, Guvernatorul României ocupate, mergem pe un traseu care va coincide și cu cel al alaiului regal din 1918. Cristi Radu (raidenbucharest pe Instagram) îți arată pe unde au defilat regele Ferdinand I și regina Maria la Marea Unire! Vino să refacem o parte din traseul de acum 100 de ani, de la Piața Regele Carol I (Piața Revoluției) la Piața Academiei (Piața Universității)! Vei afla informații inedite despre locuri și clădiri, vei înțelege cum a evoluat orașul de la Unire la centenar.

Ne vedem la ora 11:00 la gardul Ateneului Român spre Calea Victoriei, în Piața Revoluției!

Participarea la tur este gratuită.
_______

Turul face parte din proiectul „București 100: război, ocupație, unire” susținut de Social Investment Group cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și Centrului Cultural Expo Arte

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie