20.6 C
București
luni, iunie 14, 2021

Trei gogoși cunosc pe lume

Nu demult, am ales cele mai bune merdenele din București – chestie la care, cît de cît, am reușit să umplem un „Top 3”.

Acuma, cu gîndul la gogoși, vedem că treaba-i și mai grea, fiindcă nici n-avem de unde alege, fraților, fiindcă se pare că nu ne mai plac!

… fugim de minunata bucată de cocă fierbinte, scoasă din uleiul sfîrîitor, tăvălită din belșug cu zahăr, deși ruda ei mai dichisită, papanașul e-n meniul oricărui restaurant și are succes: combinația cu dulceață dulce și smîntînă e delicioasă!

Iacătă, deci, din puținul cunoscut de noi, cele mai bune gogoși!

La Obor, în spatele pieții – imediat vizavi de mall-ul cel nou, „Veranda”, se găsește o tarabă cunoscută ca „Gogoașa muntenească”. Se fac aici, pe loc, gogoși nemaipomenite, dintr-alea care arată ca o scovergă. Atît și de-ajuns. Firește – sînt la fel de bune și reci. Costă doi lei bucata: doar atît! Și mai presus de orice, găsești deschis aicea în timpul zilei (dumineca și lunea, însă, cică-i închis).

E foarte importantă treaba asta, fiindcă gogoșeriile următoare-s mai cu hachițe: fiind în parc, nu te miri să le găsești închise pe vreme urîtă, cînd nu-i nimenea la joacă.

În Orășelul Copiilor întotdeauna e o coadă uriașă la „Pisicile aristocrate”, o gogoșerie solidă, de tradiție, unde se fac numai dintr-alea împletite. Din păcate, se deschide doar după prînz și – din cauza deverului uriaș – se mai întîmplă ca-n prag de seară să nu mai găsești nimicuța. Gogoșile, însă, sînt extraordinare și aici și se vînd cu 2 lei 50.

Tot aici, la doi pași, se găsește „Langoșeria”, la care-i la fel de buluc. Beleaua locului ăsta – pe lîngă cea că se deschide mai tîrziu dup-amiaza – e că de ceva vreme vrea să vîndă prea multe: sucuri, apă, dar și clătite: așa că ești silit să pierzi extraordinar de mult timp la coadă. Partea bună e că poți lua, pe lîngă gogoșile simple (împletite) și dintr-alea umplute cu „fineti” și langoși – care pot fi foarte, foarte buni; dar am prins să dea chix c-o șarjă, din cauza brînzei aleasă prost. Un langoș bun – să luăm aminte! – se poate, din cînd în cînd, și da prin zahăr!

Altele… nu mai știu; nu că n-or fi (ia, bunăoară, scovergile de pe Lipscani, „Mica”, îs foarte bune!), dar din cîte altele am încercat, nu m-a convins nici una. Ba umplutura-i mediocră, ba aluatul îndoit cu colorant galben, să pară că-i „de casă”, ba odată ce se răcește aduce a rînced, ba zahărul în care se tăvălește e vanilat în prostie…

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.