38.4 C
București
luni, iulie 15, 2024

București: strînse din orașul nostru

… iată Bucureștiul de vară, lipicios – la propriu – cu tei, cu soc, cu dude.

Și cu atîtea lucruri care se petrec sub nas; doar să ieși din casă!

Le-am strîns cum au picat – nu-s nici noutăți, nici actualități, doar frînturi din viața orașului ăsta.

  • Să tot fi fost două săptămîni de cînd s-a ținut obișnuitul „Femei pe Mătăsari”, cu același succes de public. Lume, lucruri drăguțe, tarabe, tonete, furgonete. Și ceva ce pare că s-a pierdut – mai nimic despre femei.
  • S-a-ntîmplat în puntea dintre 1 Iunie și Rusalii: în fața Operei, în parc, un eveniment numit „Labirintul Operei”. Jos pălăria pentru artiștii inimoși care-au cîntat pe pajiște în soare. Altminterea, putea fi și ceva mai mult; nu mîncare sau alte chestii, ci… mai mult despre Operă. Incomparabil cu ce se petrecea odinioară, pe-nceput de toamnă, la „Promenada Operei”.
  • Deja încetățenite și-n cartiere, „Străzile deschise”. Tot în punte, strada Bîrca din Rahova noastră s-a închis iar și mașinile au fost hușuite. Jocuri, teatru, întîmplări, vecini bucurîndu-se. Și-o droaie de adolescenți ajutînd, fără să pară că le pute: frumos de tot!
  • Succesul trebuie să se repete, asta-i și blestemul lui: peste un weekend aceeași stradă s-a-nchis iar. De data asta pentru că primăria sectorului 5 a organizat întreceri sportive cu și pentru cei mici. Evenimentul s-a ținut duminica însă strada a fost închisă și sîmbăta, fără să se-ntîmple nimic. Știți? – oamenilor le plac lucrurile drăguțe și acceptă prețul civic pentru a le avea cît mai aproape. Însă excesul – și excesul degeaba – duce la o sastisire.
  • A fost chiar acum – zilele astea – în Drumul Taberei, în parc și pe-o bucată de bulevard, „West Side Flower Show”: așa-i zice, așa scriem. Parcul – una din puținele reușite urbanistice recente de profil din Capitală – a fost plin de flori, de amenajări, de idei bune și de intenții pe măsură. A meritat vizita.
  • Se pregătește și Festivalul internațional de folclor; îl știți de cînd obișnuia să se țină-n Cișmigiu. O vreme devenise un eveniment nefrecventabil, asociat fiind cu „pomenile” fostelor administrații; bag-sama că administrația de acum caută, totuși, să se laude cu el.
  • … Doamne, cît lipsește încîntătorul „Bucharest Jazz Festival”, care se ținea – an de an – acuma, pe primii pași ai verii! Exilat din prostie ba toamna, ba undeva la margine de oraș, e pierderea uneia din cele mai frumoase tradiții culturale deschise.
  • de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie