Greto, ce facem? O punem de un protest? Repede, cât e caldă problema! Nu avem timp de pierdut! Să fie și on-line că de când cu distanțarea socială nu prea mai avem ocazia să protestăm cum se cuvine. Iar în grup de maxim 3 persoane e cam anemic protestul. În nouă paradigma a lui ,,the new normal’’ cum îi spunem acum noii realități, este firesc să avem o nouă poluare. Măștile și mănușile sunt noile vedete ale poluării planetare. Gata cu plasticul și noxele. Au devenit desuete.

Din păcate începe să devină o reală problemă ignorată de autorități. Obligativitatea purtării măștilor este binevenită în condiitiile actuale. Dar așa cum trebuia să ne așteptăm a apărut și reversul acestei măsuri. Ce facem cu măștile folosite? Unde le depozităm, unde le ,,aruncăm’’ la gunoi?

Așa cum putem observa prin oraș au apărut deja măștile purtate, aruncate pe unde vezi cu ochii. Dincolo de lipsa de responsabilitate civică ar trebui să ne respectăm și proteja pe noi înșine. Dar până atunci mai este de așteptat. Cu măștile pe jos…

de Andrei Slavuteanu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.