12.8 C
București
duminică, martie 3, 2024

Poza asta din decembrie 1916 arată forțele de ocupație – soldați germani, turci, austro-ungari și bulgari – în mijlocul localnicilor într-o piață din București.

[OCUPAȚIE] Pe 6 decembrie 1916 Bucureștiul a fost ocupat de Puterile Centrale în timpul Primului Război Mondial. Familia regală și Guvernul s-au refugiat la Iași în timp ce capitala a intrat forțat sub administrația germană a Feldmareșalului August von Mackensen, reprezentantul Kaiserului Wilhelm al II-lea al Germaniei.

Poza asta din decembrie 1916 arată forțele de ocupație – soldați germani, turci, austro-ungari și bulgari – în mijlocul localnicilor într-o piață din București, pe care am identificat-o ca fiind Piața Cercului Militar. Pe fundal se observă firma Librăriei Alcalay, foarte celebră în epocă, situată la parterul Hotelului Bulevard de pe b-dul Elisabeta.

În perioada ocupației (1916-1918) Ministerul Lucrărilor Publice, azi Primăria București, a adăpostit Comandatura Imperială Germană, iar Cercul Militar a fost sediul central al Poliției Germane.

Ocupația din timpul Primului Război Mondial e relativ puțin cunoscută și aproape deloc promovată pentru ca generațiile de azi să înțeleagă pașii dinaintea Marii Uniri din 1918. Nici măcar în anul centenar 2018, o oportunitate unică pierdută.

foto: Imperial War Museum

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie