34.5 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024

Pe strada Turda 110 din Sectorul 1 există un teren cu o suprafață de aproximativ 210 mp pe care proprietarii au vrut să-l vândă Primăriei Sectorului 1 în 2020

Pe strada Turda 110 din Sectorul 1 există un teren cu o suprafață de aproximativ 210 mp pe care proprietarii au vrut să-l vândă Primăriei Sectorului 1 în 2020.

Pentru că terenul era deja folosit de locatarii blocurilor din vecinătate ca parcare, am propus în 2020 înființarea unei comisii de negociere pentru cumpărarea lui și transformarea în parcare de reședință cu locuri plătite la ADP.

Nu a contat că am prezentat Consiliului Local al Sectorului 1 o petiție semnată de locatarii blocurilor din proximitatea terenului și că în plenul ședinței Consiliului Local cetățeni de la această adresă au cerut să se facă parcare pentru că, din păcate, proiectul nu a putut fi realizat deoarece consilierii ”albaștri” au respins ideea de a face o parcare într-o zonă ultraaglomerată așa cum este Turda, motivând că mai bine să se facă un loc de joacă. Și asta în condițiile în care Parcul ”Regina Maria” (Turda) este la o distanță de 200 m și la alți 200 m, aproape de bdul Mihalache mai este un loc de joacă.

După ce în toamna lui 2020, administrația sectorului 1 s-a schimbat cu cei care doreau loc de joacă și nu parcare, subiectul a fost îngropat și uitat.

Astfel că, pe bune dreptate, se pare că proprietarii terenului de 210 mp l-au vândut celui care, de ani buni, deține terenul alăturat cu o suprafață de aproximativ 3000 mp (folosit și acesta ca parcare de cei din blocurile alăturate).

Acum, aceste două terenuri au fost îngrădite cu un gard și a fost interzis accesul autoturismelor.

Astfel că, în loc să fi construit o parcare pentru câteva zeci de mașini pe terenul ce putea fi cumpărat de către primărie, actuala administrație a ignorat această nevoie a cetățenilor și acum aceste mașini măresc numărul celor care deja se înghesuie pe trotuarele de pe Turda.

Interesant va fi de urmărit ce se va face pe acest teren care se află în zona ”V1a – Parcuri, grădini, scuaruri şi fâşii plantate publice” și pentru care proprietarul a cerut instanței să schimbe încadrarea juridică a parcelei, din spațiu verde în spațiu construibil, dar a fost refuzat.

Așadar, ”administrația bunei guvernări” a preferat ca în loc să facă ceva cât de mic pentru oameni, mai bine să nu facă nimic!

Cristian Bulfon

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie