27.1 C
București
joi, iulie 18, 2024

O imagine cu puternic iz industrial, spectaculoasă!

O imagine cu puternic iz industrial, spectaculoasă! Așa se prezenta pasarela metalică ce supratraveresează șinele de tren de la Gara Obor (de Est) în 1964.

Structura face legătura între b-dul Gării Obor și șos. Electronicii și datează de după Primul Război Mondial. Ea facilita accesul navetiștilor care soseau la Gara de Est către fabricile din zona industrială veche cuprinsă între șos. Electronicii, str. Baicului și str. Doamna Ghica.

Pe fundal, vedem o parte din industria dispărută a Capitalei: Fabrica de Ulei „Hermes”, devenită „Biruința” după naționalizarea din 1948, apoi „Solaris” după 1989, până la demolarea din anii 2000. În spatele ei, funcționau două fabrici mari de produse chimice (Sintofarm) și o fabrică de placă și alte produse lemnoase (Drajna), de exemplu.

sursa foto: Cineclic

Radu Tutu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie