21.9 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Vine căldura și Calea Victoriei devine iar bucuria pietonului de weekend

Acuș-acuș vine căldura și Calea Victoriei devine iar bucuria pietonului de weekend. Dar și pietonul ăsta – cînd te uiți mai bine la el – de mult ce-a mers pe jos, l-a pălit foamea și-l dor picioarele; n-are centrul nostru atîtea mese și scaune… pentru toți pietonii!

Nu că-i mult de mers de la o zonă de interes la alta. După ce ieși din nebunia Centrului Vechi, faci o pauză la Capșa; de-acolo la Amzei, unde-i locul care adună pe cei mai mulți; și alt popas pe la Frumoasă. Ei, chiar aici s-a deschis anul trecut ceva în locul cunoscutei agenții de pelerinaje care funcționa în casa cu cariatide. Ceva ce o să lăudăm imediat.

La stradă e cofetărie; lîngă ea, cum te duci prin gang, ajungi într-un terasă închisă, unde-i restaurant.

Cofetăria, RAI – „romantic and intimate”; restaurantul, IAD – „innocent and delicious”.

Restaurantul, dacă e să-l categorisesc cumva, e și club, e și bar… dar nu țin neapărat să-i pun o etichetă; e suficient să pun mărturie că se mănîncă senzațional – zici că cineva a des-făcut și a re-făcut cele mai simple rețete: pizza e tot pizza… dar e altă pizza, cum nu te-ai gîndit că poate fi. Și la fel și-n restul meniului, care – cum altfel – e întregit cu prăjiturile cofetăriei de la intrare.

Firește, zic să mergeți: atmosfera face toți banii.

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie