12.4 C
București
duminică, martie 3, 2024

Jazzin` up the blues – Roxana Stroe & Raluca Stoica

Duminica e seară de jazz & blues în Sufragerie. Haide în True Club pe 16 iunie!

Susținere artiști: 25 de lei
Eveniment găzduit de Puiu Crețu.
Info & rezervări: 0727.488.087

ROXANA STROE a.k.a Foxy Lady este fiica regretatului baterist constantean Corneliu Stroe. Este singura chitaristă de blues si jazz din ţară, absolventa de masterat la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, sectia jazz, cu un CV impresionant. A concertat alături de A.G. Weinberger, Berti Barbera, Harry Tavitian, Narcisa Suciu, Garbis Dedeian, Directia 5, Ovidiu Lipan “Tandarica”, Alex Man, Clay Windham, Dean Bowman, si altii. A activat ca titulara în grupurile Mike Godoroja & The Blue Spirit (cu care in 2006 a scos albumul “Capra vecinului”), in formatia cantaretei de muzica pop Nicola, Balcanamera Band, Red Cat Bone. Din 2008 si pana in prezent are propria sa formatie de blues numita Foxy Lady Band.

RALUCA STOICA a studiat jazz la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, începând activitatea concertistică în 2005. Experienţa sa include numeroase concerte şi participări la festivaluri de jazz, alături de Mircea Tiberian, Anca Parghel, Marius Vernescu, Wayne Brown (UK), Clay Windham (USA), Alex Man, ș.a. – şi apariţii la emisiuni TV, printre care: „Garantat 100%” şi ”Taverna” (TVR 1). În 2008 și 2011 este solista turneului european “PROMS Jazz&Classic”, organizat de EuropaFest cu muzicieni din Europa. Din 2009, colaborează cu TNOMB „Ion Dacian”, având roluri în musical-urile „Romeo și Julieta” și „Fantoma de la Operă”. A mai jucat şi în alte musical-uri, precum „Café Paradiso” „Jazzy Tarot”, „Rocky Horror Show”, „Ştii ce-am făcut în America?”, opera rock „Cruel”, 2019 ş.a. Între 2011-2013 este membră a grupului vocal “Jazzappella”. Din 2014 este vocalista trupei de jazz français “Hot Club de Bucarest”. În prezent, concertează alături de chitarista de jazz Roxana Stroe. În 2016 a creat Bluesette Duo alături de solistul şi chitaristul Alex Tomaselli, cu care a concertat în Germania, Norvegia, Finlanda şi Estonia. Este membră a Corului “Preludiu” dirijat de V. Enăchescu şi a grupului vocal “The 50’s” (Ştefan Bănică Jr.). În mai 2018 a cântat alături de legendarul Bobby McFerrin în concertul său de la Sala Palatului, “CircleSongs”.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie