22.6 C
București
sâmbătă, iulie 24, 2021

Institutul Internațional de Arte și Pașol Music Studio – COMUNICAT DE PRESĂ

Institutul Internațional de Arte și Pașol Music Studio au plăcerea de a anunța ediția 4 a Concursului Internațional de Interpretare „Valori Pianistice”, ce se va desfășura în perioada 2-4 iulie 2021, la București, sub coordonarea Mădălinei Pașol – pianist concertist și președinte al Institutului Internațional de Arte.

Precedentele ediții ale Concursul Internațional de Interpretare „Valori Pianistice” au promovat copii și tineri pe plan național și internațional, cu participanți de pe mai multe continente. Prin acest Concurs se oferă posibilitatea tinerilor artiști de a fi promovați și cunoscuți în toată lumea, mai ales prin transmiterea online a etapelor concursului pe rețelele de socializare. Noua ediție a Concursului aduce și secțiunea de Muzică de Cameră.

Odată cu reluarea evenimentelor cu public, apare nevoia de a redeschide oportunitățile de afirmare ale tinerilor artiști în devenire. Concursul a optat pentru un format de transmisie online de la ultimele ediții, deoarece se dorește menținerea deschiderii naționale și internaționale pentru cât mai mulți participanți și de a crea posibilitatea de a reveni cât mai repede la activitatea concertistică a tuturor viitorilor pianiști.

Înscrierea la Concursul Internațional de Interpretare „Valori Pianistice”– ediția a IV-a, se va face între 1 și 20 iunie 2021 (inclusiv), iar juriul va fi format din personalități importante din domeniul muzicii și din profesori universitari.

Pianista Mădălina Pașol, președintele de juriul al concursului, un copil-minune al anilor ’80-’90, recunoscută pentru premiile internaționale și colaborările pe scenele importante din Europa și Asia, este apreciată pentru măiestria sa intepretativă. La Berlin, printre alte colaborări prestigioase cu RIAS Kammerochester, Giora Feidmann și absolvirea clasei de pianiști concertiști a celebrului profesor român George Sava și, mai târziu, a prof. Pascal Devoyon, pianista a inițiat o stagiune de Hauskonzerte pe care le continuă la București, unde prezidează Institutul Internațional de Arte, tinere talente se formează și promit viitorul unei generații. Mădălina Pașol colaborează cu numeroase instituții din România: Radio România Muzical, Festivalul George Enescu, Filarmonica „George Enescu” din București, Casa Artelor „Dinu Lipatti” etc.

Înscrierea și regulamentul Concursului sunt disponibile pe www.valoripianistice.ro.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.