Așa arată unul dintre pavilioanele fostului Institut de Cercetări Alimentare (ICA) de pe malul Lacului Băneasa. Complexul, azi în degradare, a fost confiscat de stat de la Dan Voiculescu în 2014 dar statul nu a reușit să profitabilizeze clădirile, care zac nefolosite și în paragină. Totul arată abandonat. „Recuperare de prejudicii”.

Inițial Institutul de Cercetare a Tutunului Băneasa, complexul datează din a doua parte a anilor ’20 ai secolului trecut, include o clădire principală și mai multe pavilioane, majoritatea în stil neoromânesc, foarte valoroase arhitectural. Aici se cultivau și studiau soiuri de tutun să fie folosite la producția de țigarete de Casa Autonomă a Monopolurilor (CAM), instituția care deținea monopolul de stat în acest domeniu în România interbelică. Activitatea de cercetare a complexului a fost extinsă după al Doilea Război Mondial, când a devenit Institutul de Cercetări Alimentare și a trecut prin retehnologizare, dar anii 2000’au fost ultimul deceniu de activitate ok acolo.

Încă un exemplu de patrimoniu bucureștran relevant lăsat în paragină chiar de autorități, în loc să fie valorificat în interesul comunității, dincolo de toată controversa juridică.

de Raiden

Instagram Post by Cristi | Instagram | Bucharest • February 9, 2020 at 06:50PM EET

via instagram.com

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.