Jumătate din numărul total al cursanţilor din lume nu au acces la un computer acasă, iar 43% nu au internet la domiciliu, subliniază Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), în contextul în care educaţia la distanţă este promovată în majoritatea ţărilor care se confruntă cu pandemia de coronavirus.

Organizaţia observă că diferenţele sunt foarte mari în ţările cu venituri reduse, precum cele din Africa subsahariană, unde marea majoritate a tinerilor nu au calculatoare în familie şi nici internet. În plus, mai bine de jumătate trăiesc în locuri unde nu există reţele de telefonie mobilă, deşi telefoanele mobile le-ar permite acestora să acceseze informaţii, să se conecteze între ei şi cu profesorii lor.

Responsabilii UNESCO spun că acum este momentul pentru a extinde eforturile internaţionale de a asigura o mai mare conectivitate, dar şi de a promova alternative, precum utilizarea emisiunilor de radio şi televiziune comunitare.

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.