8.9 C
București
joi, aprilie 18, 2024

Dom’le primar! Aruncă o privire şi în lateral…

scris de Ando

„De exemplu, bucata de râu care pornește din zona podului Colentina s-ar putea transforma într-o zonă de promenadă asemănătoare canalelor pitorești din Olanda. Ar putea fi un loc unde să fugim de nebunia din oraș și să ne relaxăm câteva ore pe malul apei. Nu se va face bătând din palme. Numai curățenia, după atâta delăsare, înseamnă un efort susținut pe o perioadă mai lungă, dar e de datoria noastră să o facem. Vom lua aceste locații rând pe rând și le vom reda oamenilor, cum e și normal”.
Comentariu postat pe facebook
de Radu Mihaiu, primarul sectorului 2 (24 martie 2021)

Să lămurim un pic lucrurile.

Este vorba de malurile canalului de sub podul Colentina, canal în care deversează apele lacului Plumbuita, adică o porţiune de vreo 250, maxim 300 de metri.

După acest tronson bordat cu două alei… Dumnezeu cu mila, adică nimic amenajat, apa îşi vede singură de mendrele şi meandrele ei în drumul spre celălalt lac: Fundeni. Trec pe aici, cam de două ori pe an, în special primăvara şi toamna şi, da, are dreptate primarul: ar putea fi o zonă plăcută, dar musai cu câteva amenajări, nu prea greu de realizat şi fără nişte costuri exorbitante.

1. Montarea de balustrade la scările de acces la alei (plus rampă pentru cărucioare).

2. Amplasarea de bănci, dar numai pe latura aleii opusă canalului ca să vezi tot timpul apa, fără să fie afectată prea mult lăţimea Dacă ar fi după mine, chiar aş delimita destinaţia aleilor: una să fie exclusiv pentru pietoni şi cealaltă pentru biciclişti, trotinetişti şi ce or mai fi ei pe role.

3. Lipsesc coşurile de gunoi! Primarul se plânge de mizerie, dar actualmente nu există, pe aici, niciun coş de gunoi!

Dar ceea ce mă râcâie cel mai mult şi văd că nimeni din administraţia sectorului nu se „agaţă” de subiect, este acel teren dintre canal şi strada Maior Băcilă, aflat în paragină de peste zece ani de zile.

Inconjurat de un gard jegos şi dărăpănat din tablă (completat, pe alocuri, cu varianta din plasă de sârma), terenul cu pricina a devenit, în timp, o penibilă cloacă de mizerie. La gunoaiele de aici, ca să fie meniul complet, se adaugă o groapă plină cu apă, ajunsă un fel de smârc buruienos, care în mod sigur, neigienizat fiind, e taman un bun furnizor de ţânţari.

Cum şi de ce zace acest teren în halul ăsta? Habar nu am! Un cetăţean din vecinătate, cu care am intrat în vorbă, mi-a spus că acel teren ar aparţine unui mare hipermarket şi că atunci cînd s-au făcut excavările pentru parcarea subterană, s-a dat de apă şi s-au oprit lucrările… E adevărat, undeva pe gard e atârnat un afiş cu „proprietate privată” dar asta nu justifică ca, ditamai halca de teren să fie lăsată de izbelişte, neintegrată în circuitul urban, mai ales acum când toată lumea ţipă după „verde”, cât mai mult spaţiu verde. De aia, zic: dacă tot s-a îndrăgostit de peisajul de aici, poate dl. primar îşi va arunca privirea şi la acest teren. E adevărat, ar fi o problemă nouă, altă bătaie de cap, dar sunt convins că de la nivelul său se pot găsi şi soluţii pentru ca întreaga zonă să capete un aspect civilizat.

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie