26.8 C
București
marți, iulie 23, 2024

Dacă nu curățați zăpada din fața casei sau a firmei

Dacă nu curățați zăpada din fața casei sau a firmei, puteți fi sancționați cu amenzi de până la **2.500 de lei**. Obligațiile de curățare a zăpezii și a gheții de pe trotuarul din fața casei/firmei sunt prevăzute prin acte normative și pentru neîndeplinirea cărora cei responsabili pot fi amendați de Poliția Locală cu diverse sume de bani. În București, spre exemplu, Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 120/2010 stabilește o amendă de la **200 la 500 de lei** pentru persoanele fizice și de la **500 la 2.000 de lei** pentru persoanele juridice.

Cu toate acestea, niciun angajat din nicio firmă cu sediu în imobile cu fațadă la stradă nu are sarcină în fișa postului ” va curăța zăpada și gheața de pe trotuarul din fața casei/firmei pentru a evita sancțiuni și pentru a asigura siguranța celor care trec pe trotuarul din fața casei/firmei”. Dar administratorii rareori semnează contracte de chirie care implică un serviciu complet de „Facility Management”.

Lăsând filosofia pentru altă dată, dacă Primăria Municipiului Bucureşti trimite acum Politia Locala Municipiul Bucuresti în inspecție, aduce bani frumoși la buget pentru starea deplorabilă în care capitala este astăzi, pe trotuare în special.

Sursa -RoSurse

Vlad Stoicescu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie