38.4 C
București
luni, iulie 15, 2024

Delta Văcărești este prima deltă din lume care riscă să sece

Dar cum poate seca o deltă? Există vreo șansă ca Delta Nilului să sece? Câtă vreme Nilul curge nu prea văd perspective în direcția asta. Am verificat rapid și se pare că nici o altă deltă din lume nu riscă să sufere soarta Deltei Văcărești.

Dar poate că Delta Văcărești nu este o deltă? Păi nu prea se califică, este cel mult un smârc, o mlaștină, o rovină sau în cel mai bun caz o bahnă. Și ce se poate face pentru salvarea acestui smârc? Protectorii acestei mlaștini citadine ne spun că e nevoie de o aducțiune artificială de apă, dar e complicată treaba, e o întreagă inginerie.

Stați, stați puțin! Dacă e nevoie de intervenția inginerilor pentru menținere se cheamă că nici nu prea e naturală mlaștina asta. Până la urmă din denumirea Parcul Natural Delta Văcărești mai nimic nu corespunde realității: parc nu este, cu naturalul ne-am lămurit, iar porecla de „deltă” este ușor exagerată.

De fapt avem de-a face cu o formă de delir public. Ne batem joc de sensul cuvintelor și apoi ne luptăm cu realitatea care nu se conformează confuziei generate tot de noi înșine. Curat meșteșug de tâmpenie!

George Damian

Foto-facebook.com/Rezervatia Naturala Vacaresti

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie