26.8 C
București
sâmbătă, iulie 24, 2021

Cum scrii o comedie? De la comedia romantică, la satiră şi farsă

Ai umor, vrei să-l aprecieze și ceilalți și te-ai gândit să scrii un scenariu de comedie. Află de unde să începi și ce trebuie să faci la cursul online Cum scrii o comedie? De la comedia romantică, la satiră şi farsă organizat de Fundația Calea Victoriei din 19 ianuarie.

Vei învăța cum se scrie o comedie, fie ea romantică, satiră sau farsă, de la Vlad Trandafir, regizor și scenarist.

Cursul are trei întâlniri live, interactive, desfășurate în seri de marți, de la 19.00-21.00, pe zoom.us. Taxa de participare este 240 de lei, iar bilete găsești pe Iabilet.ro.

Cursul se adresează celor care doresc să scrie comedie în mod profesionist, care îşi propun să aprofundeze specificul genului şi să cunoască regulile după care el funcţionează. Este o ocazie pentru diverşi profesionişti – filologi, actori sau viitori studenţi la şcolile de film – să înţeleagă mai bine genul comediei, să-şi completeze cunoştinţele legate de mecanismele lui. Nu în ultimul rând, cursul „Cum scrii o comedie?” se adresează cinefililor obişnuiţi, iubitori ai genului, interesaţi de fenomenul comediei ca atare.

Pe parcursul întâlnirilor, ne familiarizăm cu resorturile comediei. Trecem în revistă cele mai importante tipuri de personaje ale genului şi caracteristicile lor. Deprindem tehnica opoziţiei în patru colţuri şi modalităţile de construcţie a „coşmarului comic”. Aprofundăm utilitatea farselor, a deghizărilor şi a identităţilor greşite. Explorăm natura dialogului şi a scenelor de comedie.

La curs vei analiza împreună cu lectorul fragmente din comedii celebre, de la Saturday Night Live, Annie Hall, The Blues Brothers, la Beverly Hills Cop, Ghostbusters şi Tootsie.

Vei parcurge următoare aspecte, indispensabile înţelegerii genului:

  • Cum funcţionează comedia;
  • Cele mai bune 9 tipuri de personaje;
  • Cei 15 paşi ai comediei;
  • Dialogul în comedie;
  • Studiul diverselor subgenuri ale comediei – de la comedie romantică la satiră şi farsă.

Cursul are loc în seri de marți, începând din 19 ianuarie. După ce faci plata cursului, înainte de începerea cursului, primești pe mail linkul unde vei putea urmări întâlnirile.

Dacă vrei să participi la curs sau să-l faci cadou și ai nevoie de mai multe detalii, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.