Cine nu și-a dorit în copilărie, ba chiar și ca adult să fie supererou? Cu toții știm că pentru asta e nevoie de o condiție fizică deosebită, de exercițiu și perseverență, dar și de o instruire pe măsură. La Opera Comică pentru Copii de lecțiile pentru supereroi se ocupă Consuella Crăciun, care știe secretele unui corp perfect, gata oricând să înfrunte orice vrăjmaș în ringul de dans și la petreceri. În plus, cursul ei de zumba pentru copii este și un prilej de mega-distracție pentru că fiecare oră este altfel și vine cu o nouă provocare.

Dar cum are loc pregătirea unui supererou al dansului cu ajutorul zumba? „Zumba kids este un program care combină mișcările de aerobic cu cele de fitness și de dans, coregrafia e realizată pe muzică modernă, iar toate acestea îi fac pe copii să fie atrași de acest curs. Zumba are beneficii multiple, îi învață să danseze corect, ajută la tonifiere musculară, la coordonare, la o postură corectă etc. Prin acest program copiii își doresc să învețe mișcări și dansuri noi, așa că la fiecare curs am pregătit pentru ei exerciții, mișcări și coregrafii noi. Nu îi las să se plictisească niciodată”, ne spune Consuella.

Oare ce calități trebuie să aibă cel care vrea să devină un supererou al dansului, ca să fie mereu cool în prezența adulților și să fie popular la grădiniță sau la școală? „Nu este nevoie de calități înnăscute pentru practicarea acestui curs, este suficient să-ți placă muzica ritmată și mișcarea. De aici încolo eu sunt cea care trebuie să fac copiii să-și descopere calitățile și puterea de a lucra cu propriul corp. Exercițiile pentru copii sunt diferite față de cele pentru adulți. Pentru copii mă axez mai mult pe dansuri, pe coregrafii. Un program pentru adulți implică mai mult tonifiere și fitness”, precizează instructoarea. În plus, „nu este necesară o dietă anume pentru a practica zumba, însă este nevoie de o dietă echilibrată și o alimentație cât mai sănătoasă”, ne confirmă ea.

Așadar a deveni supererou al dansului nu pare chiar atât de greu. Tot ce trebuie făcut este o simplă înscriere la cursul de zumba din cadrul proiectului Atelierele „Micul Artist” de la Opera Comică pentru Copii și, cu distracție și energie, devii nu numai un mare dansator, ci construiești un corp sănătos și capeți puteri de supererou: mișcări agile (ca Spiderman), control al corpului (cum are Captain America), coordonarea și mintea ageră a lui Iron Man, forța lui Superman și câte altele. Consuella cunoaște secretele supereroilor și îi poate învăța pe copii toate aceste lucruri. 

Consuella Crăciun a început colaborarea cu Opera Comică pentru Copii în anul 2016, ca balerină, odată cu pregătirile pentru premiera spectacolului „Spărgătorul de nuci”. A absolvit Liceul de coregrafie din Cluj-Napoca, iar de-a lungul timpului a colaborat cu teatre precum Opera Națională din Cluj-Napoca, Opera Maghiară din același oraș, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța sau Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București. Pasionată de zumba, în tot acest timp a predat cursuri de balet, dans și zumba la numeroase școli și grădinițe private. 

La Opera Comică pentru Copii, Consuella poate fi aplaudată în aproape toate spectacolele de balet, dar și în cele de operă și operetă printre care „Hänsel și Gretel”, „Răpirea din serai” sau „Hapciu în Re major”. 

Articol realizat de Iulia Toea – Mureșan

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.