4.3 C
București
duminică, decembrie 1, 2024

Compatibilitate în cuplu: comunicare, percepţie, comportament (9-12 iunie)

Ce determină compatibilitatea în cuplu? Ce factori creează incompatibilităţi în relaţie? Fundația Calea Victoriei te invită din 9 iunie la cursul online Compatibilitate în cuplu: comunicare, percepţie, comportament. Dana Tudose-Tianu, mediator relaţional şi consilier vocaţional, cercetător în sociologie este lectorul cu care vei lucra la curs.

La începutul unei relaţii noi, acolo unde atracţia fizică sau mentală primează, nu are loc, de obicei, un proces conştient de «comparaţie» şi, ulterior, de «aliniere» a factorilor ce ţin de valorile şi credinţele socio-culturale ale celor doi parteneri.

Acest proces, prin care cei doi parteneri se uită cu mai mare atenţie la factorii de compatibilitate sau la cei de incompatibilitate în relaţie, le poate îmbunătăţi înţelegerea profundă a «realităţii» celuilalt, cu care incep sa se familiarizeze. Acelaşi proces poate preveni potenţiale viitoare conflicte.

Trecerea prin procesul de consiliere de compatibilitate la începutul relaţiei este recomandată tocmai pentru că ea are loc în paralel cu un stadiu emoţional şi mental profund pozitiv în care se afla ambii parteneri.

Vorbim despre comportamente, roluri, viziune legată de rolul individual, în societate, dar şi despre felul în care membrii unui cuplu văd familia, rolul lor în familie. La fel de importante sunt bagajul cultural şi aptitudinile dobândite prin educaţie, preferinţele pentru consumul de anumite tipuri de cultură, preferinţele pentru anumite medii intelectuale cu care interacţionează.

Temele celor patru sesiuni de Consiliere de Compatibilitate de Cuplu:

1. Ce roluri avem, fiecare, în întreg universul vieţii noastre (personală şi profesională)? Cine suntem în familie/Cum vedem familia? Cine suntem în societate? Cine suntem la lucru? Tipuri de personalitate (test de personalitate). Universul Cuplului (din ce este format). Cine mai stă la «masă» cu cei doi parteneri, ce alte persoane sunt direct interesate de viaţa celor doi? Care sunt aşteptările partenerilor, spuse şi nespuse.

2. Mentor şi discipol. Fiecare dintre noi poate fi mentor într-un anumit domeniu şi discipol în altul. În ce arii, din universul  cuplului, pot fi fiecare dintre cei doi parteneri mentorul sau discipolul celuilalt? Uşurinţa cu care putem şi dorim să învăţăm de la partener. Tehnici de ascultare şi tehnici de comunicare în cuplu. Cele mai importante valori personale şi cum se manifestă ele în comportament şi decizii. Indentificarea celor mai importante valori individuale ale celor doi parteneri, alăturarea şi alinierea lor.

3. Identificarea potenţialelor surse de conflict sau incompatibilitate. Compatibilitatea socială, educaţională, organizatorică, vocaţională şi din viaţa activă. Harta Cuplului – viziuni şi idei comune, sursele de compatibilitate.

4. Rezultatele consilierii diverselor arii de compatibilitate. Promisiunile cuplului – cum vor rezolva fiecare arie în care există incompatibilităţi/diferenţe.

Întâlnirile sunt online, live, interactive și au loc zilnic: marți 9, miercuri 10, joi 11 și vineri 12 iunie, de la 19.00.

Ca să participi, plătește online, direct de pe site, taxa de participare – 290 de lei. Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde poți urmări cursul. Dacă ai întrebări, trimite un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie