25 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Cea mai mică problemă a Bucureștiului

De fapt, problema Bucureștiului e că e un ghiveci uriaș de probleme. Și pe lîngă cele mari – știute! – toate celelalte au ajuns să fie văzute ca – cum naiba să zicem? – acceptabile… de trăit cu ele… neimportante.

Asta nu-nseamnă că și noi trebuie să ne uităm doar la cele mari.

Trebuie să le luăm în seamă pe toate: pe toate care ne fac viața proastă.

Uite, de exemplu, genul ăsta de marcaj rutier practicat de curînd pe străzile cu sens unic din cartierul Cotroceni.

Maniacal, se vopsesc linii pe mijlocul străzii. De ce, cînd toată lumea știe că nu e și n-o să fie niciodată loc pentru două benzi pe străzile astea?

Și de ce – dacă tot vrem să facem o treabă, nu trasăm parcaje pe margini și marcăm elegant și eficace o singură bandă centrală, așa cum deja se practică pe alte străzi?

O să explicăm însă și de ce s-a vopsit așa: fiindcă strada asta a fost, de curînd, spartă pentru schimbarea țevilor de apă, iar executantul lucrării e obligat s-o dea înapoi orașului fix în aceeași configurație – proastă! – ca înainte.

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie