5 C
București
marți, ianuarie 21, 2025

Bucureștiul pierdut printre proiecte și exerciții de PR, văzut de Alexandru Petrescu

Clotilde Armand, ne-a anunțat, cu emfaza, pe retele sociale, singurul loc unde face administratie, ca intenționează sa reabiliteze un mic ochi de apa din parcul Kiseleff, scrie Alexandru Petrescu 

Anunțul trebuie sa ne îngrijoreze profund, dezastrul din Cișmigiu anticipând ce urmeaza sa se intample si in Kiseleff, Clotilde Armand si Nicușor Dan fiind exponenții aceleiasi politici distructive fata de tot ce inseamna spații verzi si construcție urbană in Bucuresti.

Nicușor Dan și-a bătut până acum joc de Grădina Cișmigiu, cel mai vechi parc al Capitalei, situat chiar peste drum de palatul administrativ al orașului. Niciodată n-a arătat mai rău acest loc istoric, lăsat în paragină și mizerie.

Ceea ce a făcut administrația locală de data asta depășește orice limită: sub pretextul reparării Podului Mare de pe Lacul Cișmigiu, PMB a secat lacul fără să evalueze impactul pe care un asemenea demers îl are asupra mediului și a viețuitoarelor în mijlocul verii, când păsările și animalele au pui. Lacul Cișmigiu va fi secat pe toată perioada verii.

Asociațiile de mediu avertizează că, din cauza iresponsabilității primarului Nicușor Dan, o generație de amfibieni a fost compromisă, lișițele care cuibăreau pe lac și-au abandonat ouăle proaspăt depuse, iar unii pui de țestoasă au murit. Fauna locală din habitatul reprezentat de lac este afectată masiv de intervenția agresivă a unei administrații locale care nu răspunde în fața nimănui, se pare.

Ecosistemul lacului a suferit un dezechilibru major în cel mai fertil sezon, murind în special pești și amfibieni. Alte animale au fost salvate de reprezentanții asociațiilor de mediu.

Cel mai revoltător este răspunsul Primăriei, care spune că Lacul Cișmigiu este artificial, deci nu ar fi fost necesară obţinerea vreunui aviz din partea altor instituţii pentru golirea sa. Nicusor Dan stia mai mult ca sigur de ecosistemul existent, dar nu i-a păsat.

Este bine că va fi reparat Podul Mare, monument istoric, însă aceste lucrări puteau fi executate în sezonul rece, când nu ar fi afectat așa mult animalele de acolo. Nu există nicio justificare pentru afectarea gravă a speciilor autohtone prin secarea lacului, fiind una dintre cele mai grave mostre de ignorare și distrugere a naturii.

Dacă administrația municipiului Bucuresti sub conducerea lui Nicușor Dan face așa ceva, cum putem cere ca privații să respecte ecosistemele din Capitală?

Fostul ONG-ist Nicușor Dan tace vinovat. Dacă orice alt primar ar fi girat așa un dezastru ecologic, ar fi fost pus la zid de ONG-uri și presă imediat. Clotilde, ai legătura!, scrie pe pagina personala de facebook Alexandru Petrescu .

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie