13.2 C
București
joi, martie 28, 2024

Bucureștii trebuie să fie mai mult decât un loc în care locuiești. Trebuie să fie un loc în care trăiești!

 

Cred că niciunul dintre candidații pentru postul de Primar General al Capitalei nu realizează că au de gestionat, practic, o țară. Fără a avea mijloacele pentru asta! Cu oarecare aproximație, Bucureștii sunt o Lituanie, ca număr de locuitori, pe o suprafață de vreo 150 de ori mai mică! Asta face lucrurile infinit mai complicate pentru orice administrație!

Mai grav este că administrația nu are autonomie de decizie, și nici numărul de angajați necesar îndeplinirii misiunilor sale. Nu mai vorbim despre faptul că se află la mâna guvernului, când este vorba despre transferuri de bani de la bugetul de stat către bugetul Capitalei. Sigur, nici când Primarul General și Guvernul erau de aceeași culoare politică lucrurile nu mergeau mai lin. Când sunt de culori diferite e urgie! Totul dintr-o imbecilă credință că Primarul General poate fi și Președintele României, ținând cont de numărul de voturi. Cu excepția lui băsescu, pe care nu funcția de Primar General l-a făcut președinte, nu avem așa ceva în trei decenii!

Practic, noi alegem un soi de prim ministru al Bucureștiei, iertată fie-mi invenția, o țară fără buletin de identitate. Ce anume nu ține de Primăria Generală, cu excepția atribuțiilor legate de apărare(deși are obligații și în domeniul ăsta) și de politică externă? Așa că te apucă dracii când vezi tot felul de tembeli pedalând pe o singură temă, ca acum, cu poluarea. Asta e tot, când e vorba despre București? Probleme economice, nu? Probleme sociale, nu? Sănătate, cultură, nu? Siguranța cetățeanului, nu? Protecția consumatorului, nu? Urbanism, nu? Locuințe sociale, nu?

Înțelege cineva complexitatea instituției numită Primăria Generală? Sau bătălia are un singur obiectiv: mufarea la conducta cu bani publici a bugetului municipal? Nu mai vorbesc despre năucii care candidează la postul de Consilier General, gen Ariel, coadă de purcel!

Instituția trebuie regândită, și restructurată profund, iar companiile municipale trebuie întărite și multiplicate. Externalizarea unor servicii și activități a fost instrumentul prin intermediul căruia Bucureștii au fost jefuiți, și ținuți în subdezvoltare în raport cu resursele financiare de care a dispus. Bucureștii trebuie să fie mai mult decât un loc în care locuiești. Trebuie să fie un loc în care trăiești!

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents() #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34