12.8 C
București
duminică, martie 3, 2024

Arta simbolului – curs de simbolistică practică

SIMBOLIK
Arta simbolului – atelier de simbolistică practică

Workshop intensiv:
Sâmbătă 9 februarie 14:00-18:00 – Duminică 10 februarie 10:30-16:30

Suntem înconjurați de semne și de simboluri la fiecare pas. Alfabetele lumii, matematica, semnele de circulație, reclamele, emoji-urile și logo-urile; toate aceste însemne reprezintă mijloace facile de transmitere a mesajelor variate, a căror complexitate este redată prin specificitatea fiecărui simbolul vizual utilizat. El reprezintă indirect un obiect, o fiintă, o stare, un sentiment sau o idee, și poate fi utilizat în proces de emitere a unui mesaj, creând astfel ansamble de informație și canale de comunicare artistică criptată. Simbolurile, și codurile care guvernează utilizarea acestora, reprezintă puncte de sprijin în realul concret și realul imaginar deopotrivă. Expresia simbolică are funcția descrifrării, atât a exteriorului de către interior, cât și a interioului de către exterior, prin puterea semnificației. In plus, In zilele noastre mediul urban cat si internetul a devenit o supra saturatie de reclame, imagini,pop-ups, ads in care deseori sunt comprimate mii de simboluri si semi sensuri care fac ca mintea noastra sa fie ca un dictionar dezorganizat. Cursul simboli-k propune publicului metode de a descifra intelesurile acestora pentru a putea naviga in lumea contemporana infestata de amalgamul de informatie.

Concret vă propunem să parcurgeți mai multe etape și să treceți împreună din poziția de observator al lumii înconjurătoare la poziția de creator, care interpretează lumea – exterioară sau interioară – pentru a o codifica și a o transmite prin reprezentare grafică simbolică, o interpretare unică a stilului și personalității voastre, a propriului « cod ».

Atelierul este organizat sub forma unui workshop intensive practic, desfășurat pe parcursul unui weekend. Cursul propune o introducere în arta abstractă, cu accent pe simbolistica vizuală – și, implicit, pe operarea imaginației prin intermediul semnului – urmată de practică, procesul individual dedicat dezvoltării unui sistem propriu de simboluri, pe care îl veți expune la sfârșitul cursului într-o expoziție de grup.

——— Structura workshopului ———
Familializarea cu arta simbolului
Compoziția imaginii
Compoziția pozitiv/negativ
Alegerea unui simbol și interpretarea lui grafică
Compoziție cu litere/cifre
Camuflarea mesajului
Colaj

——— Expoziție de grup ———
La sfarsitul workshopului lucrarile vor fi expuse in spatiul nostru, asa ca nu ezitati sa va invitati prietenii, familie sau pe cine doriti, pentru un moment convivial Duminică 10 februarie după ora 17:00.

———Cui ne adresăm ———
Cursul se adresează tinerilor și adulților pasionați de artă contemporană care doresc să își lărgească orizonturile artistice punându-le în practică, și care doresc să își expună creațiile pentru prima dată.

——— Trainer ———
Cristian Baciu (Viață) este absolvent al Universității Naționale de Arte din București. Specializat în Graphic Design, lucrează în principal cu pattern-ul digital integrat organic în mediul contemporan urban iar muralele realizate în ultimii doi ani au devenit reprezentative in acest sens. Profilul său este interdisciplinar, contextele în care a ajuns să lucreze sunt diverse; de la reprezentarea vizuală a sunetului – în cadrul festivalului George Enescu – la începutul propriului parcurs ca DJ pe scena electronică din București.
Pe Cristian îl găsiți si aici:
https://www.behance.net/butchillibutchybutchhttps://www.instagram.com/vvanderbvtch/https://soundcloud.com/vvander

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie