Art déco-ul interbelic e astăzi neînțeles, iar clădirile care aparțin acestui stil sunt lăsate în paragină sau mutilate prin anvelopări termice care distrug fațadele. Exemplu: un bloc de la intersecția străzilor Traian și Vișinilor, nu departe de Hala Traian.

Odată ce treci de fațada în stadiu avansat de degradare, descoperi că interioarele încă se mențin, grație materialelor de construcție de calitate excelentă folosite în anii ’30, de când datează imobilul. Scara în spirală arată foarte bine, e specifică acestui stil de clădiri. De multe ori interioarele art déco pot fi mai surprinzătoare decât exterioarele, asta în situația în care calitatea asta nu mai poate fi atinsă în prezent, vezi finisajele clădirilor rezidențiale actuale.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.